Пухкавият котешки корем привлича както стопаните, така и случайни хора

...
Пухкавият котешки корем привлича както стопаните, така и случайни хора
Коментари Харесай

Защо котката си показва корема?

Пухкавият котешки стомах притегля както стопаните, по този начин и инцидентни хора да погалят животното на това меко и прелестно за глезене място. Най-често този жест приключва с неприятно захапване или драскане от засегнатата страна - котката.

Затова е добре всеки фен на пухкави мяукащи четириноги с меки коремчета да знае малко повече за това за какво и на кого котките демонстрират корема си и по кое време това деяние е покана за глезене.

Коремът е доста внимателно място за котката. Той е изключително сензитивна зона, тъй като в дивата природа хищните врагове на представителите на семейство Котки са нападали, атакувайки тъкмо тази сензитивна част от тялото им, с витално значимите органи в нея. Генетично е заложено на всички котаци да пазят най-вече корема си, без значение че живеят в предпазеното общество на своите човешки притежатели.

Когато котката си демонстрира корема, тя показва цялостното си доверие в тях, тъй като знае, че е в сигурност.

Въпреки това съвсем всяка котка, която комфортно лежи или спи по тил, оголвайки корема си, не разрешава да бъде докосвана на това място. Доверието, което писаната показва, показвайки корема си, не трябва незабавно да се приема като покана да бъде докосвана на това място.

 Коте си демонстрира корема

Разбира се, има и такива пухчовци, които оставят хората, които се грижат за тях, да ги галят по коремчето, само че повода за това е в другия темперамент при котките, сходно на характерите на хората.

Все отново всяка котка е подготвена мигновено да отбрани корема си, където са най-важните органи в нейното тяло, както и да заеме незабавно друга поза, която не я прави толкоз уязвима, както излягането по тил, когато коремчето може да бъде докосвано.

Препоръчва се галенето на писаната да става в обичаните на котките зони - под брадичката, бузите, главата и гърба. Те са по-безопасни и за индивида, защото вероятността за среща с острите котешки нокти и зъби е по-малка. Все отново някои котки не разрешават глезене по корема.

 Котешки стомах

Ключът към спокойното общуване с тези деликатни и толкоз загадъчни представители на фауната е в разбирането, че и котките също като нас са доста разнообразни по темперамент и би трябвало да се срещнем с характера на своя домакински любим, да знае какво обича и какво не трябва да подхващаме по отношение на него. Това ще ни даде убеденост в общуването и с други представители на типа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР