Прозрачност и граници или прозрачност без дъно. До къде може

...
Прозрачност и граници или прозрачност без дъно. До къде може
Коментари Харесай

До къде една община може да е прозрачна, дискутираха в Белослав

Прозрачност и граници или бистрота без дъно. До къде може да бъде транспарантна една община и гражданското общество да взе участие в това. Тези бяха главните тематики на осведомителната среща извършена в град Белослав по план " Повишаване ролята и отговорностите на жителите в демократичното развиване на локално равнище в община Белослав “, финансиран от Оперативна стратегия " Добро ръководство “, научи V arna24.bg . В нея участваха чиновници на администрацията, представители на цивилен организации и бизнеса.

Получи се полемика за това по какъв начин, на основата на прозрачността в дейностите на общинската администрация в Белослав могат жителите да се включват и да вземат участие при образуване на локални политики. Да предизвикват оферти и да вземат участие ефективно във вземането на решения на локално равнище, описа Борислав Френчев от изпълнителя на плана: фондация " Николаевка ".

По време на осведомителната среща секретаря на Община Белослав Донка Монева показа дейностите по Закона за достъп до социална информация, които извършва администрацията. Представи и премиите, получени от Община Белослав през годините, както и наградата " Златен ключ “.

На срещата бяха демонстрирани и новите благоприятни условия за връзка с локалната администрация, както и бяха посочени образците на положителни практики от страните-членки в Европейския съюз, заключи Борислав Френчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР