Проучването анализира данни на Американската агенция за опазване на околната

...
Проучването анализира данни на Американската агенция за опазване на околната
Коментари Харесай

Почти 40% от американците дишат опасен въздух

Проучването проучва данни на Американската организация за запазване на околната среда за интервала от 2020 година до 2022 година, констатирайки внезапно повишаване на броя хора в здавословен риск поради нечист въздух. През оценения тригодишен интервал подобен въздух са дишали към 131 милиона американци - с 10% повече от посочените в отчета предходната година и още веднъж с непропорционално по-голям дял измежду цветнокожите общности.

Според експерите, откогато през 1970 година в Съединени американски щати работи Законът за чистия въздух, излъчванията на шест най-разпространени замърсители са намалели със 78%. Но специалистите предизвестяват, че климатичните промени са затруднили ограниченията за запазване качеството на въздуха, изключително в интервали на горещи талази, дългогодишна суша и невиждани горски пожари.

Докладът изследва две групи замърсители: фини прахови частици, които се отделят непосредствено във въздуха при горене и някои химични реакции, и озон, който нормално се създава, когато други замърсители на въздуха влязат в реакция под въздействието на слънчевата светлина в атмосферата.

Въз...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР