Процесът срещу Александър Смирнов, бившият информатор на ФБР, който е

...
Процесът срещу Александър Смирнов, бившият информатор на ФБР, който е
Коментари Харесай

Процесът срещу бивш информатор на ФБР, обвинен в изфабрикуване на история за подкупа на Байдън, се отлага до след изборите през 2024 г.

Процесът против Александър Смирнов, някогашният осведомител на ФБР, който е упрекнат в погрешни изказвания, свързани с Джо Бизнес връзките на Байдън и Хънтър Байдън в Украйна бяха отсрочени до началото на декември, единствено седмици след президентските избори през 2024 година

Процесът против Смирнов трябваше да стартира в Лос Анджелис на 23 април, само че специфичният прокурор Дейвид Вайс и бранителите на Смирнов подадоха взаимна молба предходната седмица с искане за в допълнение време за подготовка за процеса.

Адвокатите на Смирнов споделиха, че непредоставянето на време би им " лишило рационално време, належащо за ефикасна подготовка, като се има поради упражняването на дължимата грижа ".

В предлагането също се показва в допълнение време, належащо за откриване на класифицирани материали, като се отбелязва, че те ще би трябвало да преминат през Закона за класифицираните процедури.

Президент Байдън и неговия наследник, Хънтър. (Гети Имиджис)

Отис Райт, който ръководи процеса, почете молбата.

Процесът против Смирнов в този момент е плануван да стартира на 3 декември в 9:30 ч. 

Вайс повдигна обвиняване против 43-годишния Смирнов през февруари, откакто той твърди, че Джо Байдън и Хънтър Байдън са получили милиони в подмяна на тяхната помощ при уволнението на украински прокурор, който по това време разследваше украинската енергийна компания Burisma Holdings. Хънтър Байдън беше член на борда на тази компания, когато Шокин беше отхвърлен от поста си.

Прокурорите упрекнаха Смирнов в разпространяване на неистини, „ които биха могли да повлияят на изборите в Съединени американски щати “, наблягайки неговите хипотетични неистини по отношение на хипотетична скица за подкупи за милиони долари, включваща Байдънс и Burisma Holdings.

Прокурорите настояват, че Смирнов лъжливо е споделил на ръководителя си, че ръководителите на Burisma са платили на вицепрезидента Джо Байдън и неговия наследник Хънтър по 5 милиона $ към 2015 г. 

Смирнов се пледира за почтен за погрешно изказване. Той е арестуван без гаранция, откакто арбитър отхвърли настояването му за освобождение.

Райт подреди Смирнов да остане в ареста преди процеса против него през април, съгласявайки се с прокурорите, които твърдяха, че той съставлява висок риск от бягство. Не е ясно дали Смирнов ще остане в ареста до декември.

Според обвинителния акт Смирнов е дал „ подправена унизителна информация “ на ФБР макар „ многократните предизвестия, че би трябвало да дава вярна информация и че не би трябвало да фабрикува доказателства “.

В обвинителния акт се споделя, че Смирнов е споделил на сътрудник на ФБР през март 2017 година, че е провел телефонен диалог със притежателя на Burisma по отношение на евентуалното придобиване на компания от американска компания и осъществяване на първично обществено предложение (IPO) на основани в Съединени американски щати акции продан.

Хънтър Байдън идва в офис постройката на Thomas P. O'Neil Jr. за складиране при закрити порти на 28 февруари 2024 година във Вашингтон, окръг Колумбия (Jemal Countess/Getty Images за Congressional Integrity Projec)

Докладвайки този диалог на сътрудника на ФБР, Смирнов сподели, че Хънтър Байдън е член на борда на Burisma, макар че това е обществено известно.

Смирнов е упрекнат, че е споделил на ФБР за първи път през юни 2020 година за две срещи, които е имал четири до пет години по-рано, на които ръководители, свързани с Burisma, сякаш са признали, че са наели Хънтър Байдън, с цел да ни „ отбрани, посредством татко му, от всевъзможни проблеми. "

По време на тази среща, съгласно обвинителния акт, Смирнов сподели, че ръководителите са платили по 5 милиона $ на всеки от Байдън, до момента в който Джо Байдън към момента е на поста. В обвинителния акт се твърди, че Смирнов погрешно е твърдял, че на Байдън е било платено, с цел да може Хънтър Байдън, благодарение на татко си, да се погрижи за наказателното следствие, водено от тогавашния украински основен прокурор Виктор Шокин против Burisma.

В обвинителния акт се твърди, че тази информация, дадена от Смирнов през юни 2020 година, е измислена. Прокурорите настояват, че Смирнов в действителност е имал контакт с ръководители на Burisma през 2017 година, само че когато Джо Байдън е бил отвън обществената работа и не е имал опция да въздейства на политиката на Съединени американски щати и откакто украинският основен прокурор е бил уволнен през февруари 2016 г. 

в обвинителния акт се твърди, че Смирнов е трансформирал своите „ рутинни и невероятни “ бизнес контакти с Burisma през 2017 година и по-късно обвинявания в рушвет против Джо Байдън, откакто изразил користолюбие против него и кандидатурата му за президент.

Смирнов е упрекнат в повторение на някои от погрешните си изказвания по време на изявление с сътрудници на ФБР през септември 2023 година, като в същото време трансформира друга информация и предизвиква нов погрешен роман, откакто твърди, че се е срещал с съветски чиновници.

Ако бъде приет за отговорен, Смирнов е изправен пред най-много 25 години затвор.

Главният прокурор на Украйна Виктор Шокин проверява Burisma, където е работил Хънтър Байдън (Getty Images)

Председателят на комисията за контрол на Камарата на представителите Джеймс Комър и сенаторът от Републиканската партия Чък Грасли са били потърсени от подаващ сигнал последен Самърт, който твърди, че ФБР има документ – формуляр FD-1023 от 30 юни 2020 година – който категорично подробна информация, предоставена от конфиденциален източник, твърди, че Байдън, до момента в който е бил вицепрезидент, е взел участие в скица за милиони долари с непознат жител в подмяна на въздействие върху политическите решения.

Източникът сподели на Fox News Digital, че поверителният източник е бил употребен от ФБР в продължение на „ най-малко няколко години “, датирайки отпреди на администрацията на Обама, преди формуляра FD-1023, и беше „ сметнат за много благонадежден “ от ФБР.

Републиканците в Камарата на представителите настояха ФБР да съобщи документа, само че шефът на ФБР Кристофър Рей отхвърли предишното лято настояването на Комер и Грасли за обществено стартиране на формуляра, защото бюрото „ твърдеше, че това би заплашило сигурността на конфиденциален човешки източник, който съгласно тях е скъп за ФБР. "

Рай беше изложен на риск да бъде арестуван за пренебрежение към Конгреса и в последна сметка занесе формуляра FD-1023 на Капитолийския рид, с цел да го прегледат законодателите на Камарата на представителите на несъмнено място.

Fox News Digital първи заяви за наличието на документа.

Формуляр FD-1023 се употребява от сътрудници на ФБР за записване на непроверени отчети от поверителни човешки източници. Формулярът се употребява за документиране на информация, както е казана на сътрудник на ФБР, само че записването на тази информация не я удостоверява или претегля по отношение на друга информация, известна на ФБР.

Комер сподели, че формулярът FD-1023 на ФБР не се употребява в следствието за импийчмънт против президента.

Брук Сингман е политически сътрудник и кореспондент за Fox News Digital, Fox News Channel и FOX Business.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР