Противници на общността ЛГБТ влязоха днес в схватка с полицията

...
Противници на общността ЛГБТ влязоха днес в схватка с полицията
Коментари Харесай

Полицията защити гей парад в полския град Люблин от негови противници

Противници на общността ЛГБТ влязоха през днешния ден в битка с полицията в югоизточния полски град Люблин преди началото на гей церемониал, съобщи Ройтерс.

Няма ранени в конфликтите, само че полицията заяви, че са арестувани минимум 30 души. Крайнодесни групи в Полша, които са твърди съперници на правата на хомосексуалистите, и преди са атакували сходни митинги.

Управляващата националистическа партия "Право и правдивост " е сложила "идеологията на ЛГБТ " в центъра на своята акция преди парламентарните избори на 13 октомври. Според националистическата партия тази идеология е в прорез с обичайните полски полезности, означи организацията.

"Имахме смъртни заплахи; това принуждение цели да ни накарат да не проведем тази манифестация ", сподели уредникът на проявата Бартош Сташевски. Вчера Апелативният съд поддържа решението на областен съд да разреши гей парада в Люблин.

Днес телевизионни фрагменти от проявата демонстрираха по какъв начин силите на реда благодарение на водно оръдие се опитваха да разделят маршируващите под знамената на дъгата от техните съперници, които целяха да пресекат пътя им.

Контрадемонстрантите хвърляха яйца по радетелите на придвижването на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ). Отгоре кръжеше хеликоптер.

Проучване, направено през август от макетинговата компания "Ипсос " открива, че жителите на Полша дефинират придвижването на ЛГБТ като една от най-сериозните закани за страната, втора след климатичните промени, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР