Протест в Бургас срещу тримесечната забрана за улов на бяла

...
Протест в Бургас срещу тримесечната забрана за улов на бяла
Коментари Харесай

Рибари протестират заради забрана за улов на бяла мида в Бургас

Протест в Бургас против тримесечната възбрана за улов на бяла мида. Хората се събраха пред Изпълнителната организация по риболовство в Бургас.

Рибарски сдружения от цялото Южно Черноморие недоволстват от невиждано дългата заповед, която съгласно тях ще докара до банкрути. Мотивите за възбраната, която влиза в действие от 1 май, са че популацията на бяла мида е застрашена. Но съгласно риболовците тя е непотребна.

" Трябва да се анулира тази възбрана или съгласни сме да бъде един месец. Нашата битка е да има два пъти в годината възбрана, само че да бъде по един месец и да бъде тъкмо, когато е размножителният интервал ", сподели Дамян Дринков - ръководител на рибарско съдружие.

" Това значи три месеца всички предприятия да затворят, да ги пуснат в неплатен отпуск и на третия месец да банкрутират ", изясни Румен Стоянов, представител на предприятия за преправка на риба.

" След постъпили документи от началото на годината организацията предвижила всички тези документи и разбори, които са направени и отчетите от научните институти и да ги предвижим до министъра на земеделието, с цел да се резервира популацията на бяла мида, съгласно тях е мощно застрашена ", акцентира Дойчин Михайлов - шеф на дирекция " Рибарство и надзор " - ИАРА.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР