Протест и автошествие блокират центъра на столицата. Синдикати от различни

...
Протест и автошествие блокират центъра на столицата. Синдикати от различни
Коментари Харесай

Протест и автошествие блокират Орлов мост

Протест и автошествие блокират центъра на столицата. Синдикати от разнообразни браншове стачкуват пред Народното събрание.

Недоволството идва в навечерието на окончателното гласоподаване на бюджета на страната за идната година. От КНСБ упорстват в бюджета за 2024 година да има 450 млн. лв. единствено за заплати – искане, което до този миг не е задоволено след признатите промени в проектобюджета в комисия. Оттам дадоха обещание, че няма да бъде спиран градският превоз като протестен акт по време на празниците, само че това не може да бъде обезпечено след Нова година.

В 11.00 часа протестиращите потеглят на автошествие. Очаква се столицата да бъде блокирана за към 2 часа.

Според Александър Шопов, ръководител на федерацията на транспортните синдикати към КНСБ настояванията са за още 37 млн. лв., които ще са задоволителни за нарастване на заплатите в областта на градски превоз за 2024 година.

„ Вчера по време на Комисията по бюджет и финанси средствата ни бяха отказани. Нито един народен представител не гласоподава в интерес на служащите, с цел да получат желаното нарастване.Асен Василев в качеството си на финансов министър не отпусна средства за това. Още през днешния ден ще блокираме „ Орлов мост ”, дружно с сътрудниците от цялата страна. Утре ще имаме незабавно заседание на структурите на федерацията, с цел да решим по какъв начин да действаме ”, сподели Шопов. Той добави, че всички диалози с ръководещите са били без резултат, само че в случай че още веднъж ги поканят ще се отзоват.

От бранша се оплакват, че заради ниските хонорари няма задоволително работна ръка в градския превоз в огромните градове на страната, заради което се постанова трудещите се там да поставят огромно количество ексклузивен труд.

По-рано президентът на синдиката Пламен Димитров се закани, че ще има 1000 автомобила през днешния ден, които са подготвени за протестно шествие. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР