Пространството пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в

...
Пространството пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в
Коментари Харесай

На мястото на първата социалистическа сбирка откри кампанията си „БСП за България“ във Велико Търново

Пространството пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в парка „ Никола Габровски “ във Велико Търново алегорично избра за старт на предизборната си акция „ Българска социалистическа партия за България “ в региона. Именно тук преди 133 година е извършена първата социалистическа колекция в България и точно отсам стартира поръчката на „ Българска социалистическа партия за България “ в 4-ти многомандатен изборен регион както за членове на Европейския парламент, по този начин и за народни представители в 50-то Народно заседание.
За пръв път региона има двама представители в листата с претенденти за членове на Европейския парламент. Христо Кавалски е под номер 11, а Красин Каракоцев - под номер 16. Кавалски е и трети в листата за идващото българско Народно заседание.
Христо Кавалски е на 37 година Магистър по „ Психология “ от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ” и по „ Стопанско ръководство “ от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов, все още е студент четвърта година по специалността „ Право “.  Завършил е и Школа по политически мениджмънт и Академия за общинска политика. Член на Българска социалистическа партия от 2007 година Създател и ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия - Павликени от 2011 година до 2016 година Председател на Общинския партиен съвет на Българска социалистическа партия от 2016 година досега. Общински консултант в Общински съвет - Павликени в четири следващи мандата досега. В интервала 2019 – 2023 година е ръководител на Общински съвет – Павликени и член на Контролния съвет на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България. Основният акцент, който си слага Христо Кавалски в тази акция, е да бъде гласът на районите в националния парламент.
„ За мен е чест и отговорност гласуваното доверие на двама, а не на един човек от региона, да сме в листата с претенденти за Европейския парламент. Листата ни за народен парламент е най-достойна от всички в региона. Чест е, че националното управление на Българска социалистическа партия изпрати Атанас Зафиров да я води. Ще съм горделив да застана до всеки от тях “, показа Кавалски.
Красин Каракоцев е роден  във Велико Търново на 3 март 1988 година Предприемач е в областта на счетоводството. Завършил е междинното си обучение в Старопрестолна гимназия по стопанска система – Велико Търново със компетентност „ Счетоводна отчетност “. Завършил е бакалавърска и магистърска степен към Икономически университет – Варна със компетентност „ Счетоводство и надзор “. Има квалификационна степен „ Учител по стопанска система “ от Великотърновския университет. Член на Българска социалистическа партия от 2013г. и член на Националния съвет на Младежкото обединяване от 9 години. Общински консултант във Велико Търново в мандат 2019-2023 година
„ Много хора си мислят, че европейските избори не ги засягат. Това не е по този начин. Всяка една европейска политика визира по някакъв метод нашия живот – по кое време ще ни спрат мините, дали ще си сменим валутата… Затова е значимо кои хора ще изпратим в Екологичен потенциал. Кандидатите в листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за Европейския парламент с лидер Кристиан Вигенин са почтени хора, които ще пазиме гласът на България да бъде още по-силно чут в Европа. Приоритет на Българска социалистическа партия е гласът на националните страни да бъде чут “, сподели и Красин Каракоцев.
Областният ръководител на Българска социалистическа партия Мариана Бояджиева пък напомни събитията, случили се в днешния парк „ Габровски ” и че историята на социалистическото придвижване в България е история на класова битка, битка за обществена правдивост.
„ Нашата партия възприема концепциите на марксизма, интернационализма, на антифашизма, след 1989 година приехме демократичния път и запазихме социализма освен като полезност, само че и като публично устройство за една съвременна обществена страна. На това знаково място ще почерпим мощ и сила от нашите предшественици за акцията. Българска социалистическа партия се бори за мир, работеща стопанска система, работни места, почтени приходи “, сподели Мариана Бояджиева, и пожела на претендентите мощ, сила, ползотворни срещи с гласоподавателите.
Под номер 16 в листата за Народното събрание е полковник доцент Захарин Марков, доайенът в листата.  Позиция преди него е Венцеслав Георгиев  - магистър по физика в  СУ " Св. Климент Охридски ", който обича да споделя, че положението на духа му е „ младеж блед от остарялата школа “.
На 14-та позиция е Никол Григорова - член на Българска социалистическа партия и Младежкото обединяване, управител планове в локална рекламна организация. Под номер 13 в листата е друга млада представителка на Българска социалистическа партия – политологът Радина Попова, която понастоящем учи за придобиване на спомагателна професионална квалификация „ Учител по гражданско обучение “. Мечтата ѝ е България да е татковина, предоставяща благоприятни условия за развиване и добър живот на децата.
Под номер 12 в листата е Антим Бижев - на 42 години, фамилен е, с едно дете, сега е студент във ВТУ със компетентност " Археология ". Надява  се да се промени всичко в ръководството на страната, твърди, че е време за смяна. По думите му Българска социалистическа партия би трябвало да бъде ръководеща и единна.
Под номер 11 е най-младият претендент в листата- 24 годишният Иван Иванов от Лясковец. Той е студент във ВТУ в IV курс със компетентност „ Педагогика на образованието по физическо образование “. Казва, че спортът построява темперамент, по тази причина влиза мощно стимулиран в политиката за да окуражи младежите да бъдат виновни и със мощна гражданска позиция.
10-тата позиция е за Петко Прокопов от Велико Търново. Той член на Българска социалистическа партия от 1997 година, когато излиза от казармата, магистър е държавна поръчка по политология от СУ „ К. Охридски ". В момента работи в Регионална библиотека „ П. Р. Славейков “.
9-тата позиция е за Мария Мачковска-Русинова.  Тя излиза на сцената на политиката без опит, само че с висок дух, здравомислещ натурализъм и подготвеност за сериозната работа, която следва. Качествата, които усъвършенства в немалкото години на практика опит у нас и в чужбина, са  разностранни и се базират на познания в областта на бизнес администрацията, стопанската система, мениджмънта и маркетинга и образованието.
На 8-мо място в листата е София Борисова-Вергилова от Свищов, лекар по стопанска система в Стопанска академия „ Димитър Апостолов Ценов “, член на Националния съвет на МО в Българска социалистическа партия, общински консултант и ръководител на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Свищов.
На 7-мо място в листата е Мартин Янев. Завършил е Русенски университет “Ангел Кънчев “, компетентност „ Индустриален мениджмънт “, както и „ Транспортен мениджмънт и логистика “ във Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. С близо 15 години опит в разнообразни сфери на превоза и логистиката, инж. Янев има редица интернационалните документи в региона.
6-тото място в листата е за представител от Горна Оряховица - младата Емилия Иванова. През 1998 година приключва междинното си обучение в СОУ „ Г. С. Раковски “, а в 2002 година - висше обучение във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ със компетентност магистратура „ Счетоводство и надзор “. През 2016 година приключва второто си висше обучение с магистратура в Русенския университет „ Ангел Кънчев “ с инженерна компетентност „ Управление на технология на превоза “. Работи в областта на търговията над 15 години. В момента прави и образователна активност като учител. Член на Българска социалистическа партия от 2016 година и ръководител на ОПО „ Димитър Дюлгеров “. Член на общинското управление на БСП  в Горна Оряховица.  Владее италиански език, с едно дете, неведнъж е взела участие в предизборни акции. Активен участник в политическия и обществения живот в града с потвърдена известност на виновен и ерудиран експерт.
5-тото място в листата е за Михаил Михалев.
Наричат го идеалиста в партията, тъй като е почнал да лепи плакати преди 15 години и не прескача нито едно ходило. От 4 години е ръководител на най-старата партийна организация в страната - тази на Българска социалистическа партия във Велико Търново, и е втори мандат общински консултант. В момента работи като публицист в най-големия регионален ежедневник, бил е сътрудник на БСТВ и TVN- България, работил е за телевизия „ Евроком “, бил е пиар на Областна администрация и Общинска администрация - Сухиндол, работил е в разнообразни районни медии, бил е и преподавател по публицистика. Завършил е „ Политическа публицистика “ във Варна и „ Педагогика “ във Великотърновския университет.
„ Благодаря ви, че още веднъж сме тук и дружно, с цел да отдадем респект към първата социалистическа колекция в България. Вече 34 година нашите съперници не съумяват да отстранен единствената спънка пред своите олигархични планове за заличаване на българския народ – Българска социалистическа партия. Цяла България е в съсипия от техните сглобки, от техните нечисти планове, за тях хората са касички. Затова би трябвало да пристигна смяната и същинското отмъщение. Призовавам ви на 9 юни да подкрепим „ Българска социалистическа партия за България ” с номер 24 “, моли Михалев. Секунди по-късно той поздрави 91-годишната Недялка Костова, отдала 70 година от живота си на социалистическата концепция.
На 4-то място в листата е шампионката по шахмат Цвета Галунова от гражданската квота.
„ Като представител на младежите мога да допринеса за това социалистическата концепция, обществената идея да стигне до повече младежи. Това ще бъде моята задача в политиката. А тя, политиката, има смисъл, единствено в случай че носи изгода на хората “, счита Галунова. Нейните благодарности бяха към Корнелия Нинова, която за трети път ѝ дава опция да показва гражданската позиция, и на Българска социалистическа партия в Лясковец, които я предложиха за 50-то Народно заседание.
На 3 то място в листата е Христо Кавалски.
На 2-ро място е Валентина Димова, представител на община Полски Тръмбеш.  Димова е бакалавър по логика на психиката и магистър по обществена логика на психиката, на изборите през април 2023 година беше определена за депутат в 49-о Народно събрание от Великотърновска област.
„ Трябва да вървим по стъпките на Димитър Благоев и Никола Габровски и самоуверено и гордо да подвигаме знамето на социалистическите хрумвания, които те са ни завещали. В последно време  България се живее мъчно. Единствената цел на ръководещите е да се докопат до властта. На прага сме на следващите парламентарни избори. Заставаме пред вас да желаяме доверието ви. Не позволявайте никой да ви го отнеме. Защото слагаме преди всичко проблемите и грижите на хората “, бяха думите на Валентина Димова.
Водачът на листата Атанас Зафиров е роден през 1971 година
Има приключени три магистърски степени. „ Национална сигурност ” от Военна академия ”Г.С. Раковски ”, „ Финанси ” от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ” и „ Български език и история ” още веднъж във Велико Търново, което мощно го свързва с града. Освен това  той е  приключил голям брой професионални квалификации по политология и политически мениджмънт в Нов Български Университет, Българско учебно заведение за политика, Институт за обществена интеграция и Московската школа за политически проучвания. Работил е в областта на частния бизнес и локалното самоуправление. Народен представител в 42-то, 43-то, 45-то, 46-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно заседание, в комисиите по защита, вероизповедания, битка с корупцията и парламентарна нравственос, надзор над специфичните служби. Председател на комисията по защита в 46-то и 47-то Народно заседание. Ротационен ръководител на Комисията за надзор на специфичните служби в 48-то Народно събрание. Заместник-председател на парламентарната група. Три мандата пратеник в Парламентарната асамблея на НАТО. Три мандата ръководител на групата за другарство с Армения в Народно събрание. Носител на Медал на благодарността, връчен му персонално от президента на Армения. От 2008 година е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, от 2006 година регионален координатор, а от 2010 година регионален ръководител на Българска социалистическа партия - Бургас. От началото на 2017 година е член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, а след 50-ия конгрес на партията (2020г.)  -  заместник-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия, с сектор съдружна политика.
Два мандата е ръководител на Съвета по защита и ръководител на УС на фондация „ Дума ”. Председател на УС на Българска федерация ръгби. Носител на медала за заслуги на Международната конфедерация на офицерите от запаса към НАТО–СИОР. Автор на голям брой изявления и една студия в региона на битката с корупцията, външната политика, защитата и националната сигурност. Владее съветски език. Семеен е, с две деца.
„ За мен е същинско задоволство да се върна в града, където минаха някои от най-хубавите ми години. Тук срещнах майката на двете ми деца, тук бях признат в редовете на Българска социалистическа партия, навръх това място ми бе връчена и партийната брошура. След такива мемоари няма по какъв начин част от сърцето ми да не остане в този прелестен град “, показа персонални моменти Атанас Зафиров.
Водачът на листата не скри, че в действителност седемте му парламентарни мандата се равняват цифром и словом на по-малко от 5 година
„ Това е ужасяваща илюстрация на тежката политическа рецесия, в която се намира нашата татковина. Нелепите промени в Конституцията могат да доведат политическата рецесия да прерасне в конституционна. Тогава ще имаме и обществена, и икономическа, и демографска, и икономическа криза… Това демонстрира какъв брой огромен е залогът на тези избори. А още по-голям го прави това, че се организират взаимно с европейските избори. Защото с изключение на ориста на България, решаваме ориста на Европа. Затова първият ни зов към вас е „ Гласувайте! ”. Опонент са ни ГЕРБ и моделът „ Борисов ”, само че врагът ни са бездушието, ниската изборна интензивност, което води до уродливи форми на ръководство. Видяхме ги, изключително през последните 9 месеца. Гласувайте със сърце, само че и с разсъдък, за хората, които са потвърдили, че в никакъв случай не са отстъпили от обещанията си, в никакъв случай не са ви подвели – Българска социалистическа партия и нашите съдружни сътрудници. Нуждаем се от вашата поддръжка, с цел да бъдем повече и по-силни “, прикани Атанас Зафиров.
По думите му, с цел да бъде сполучлива една предизборна акция, има 3 условия – добра предизборна стратегия, положителни претенденти и малко шанс.
Първите две са налице, нека този път имаме и шанс, пожела Зафиров.
С осъществяванията на група „ Пролет ” към читалище „ Светлина ” и на Ирена Трайкова стартира и завърши формалната част от откриването на предизборната акция на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново. Коалицията е под №24 в бюлетините, а по традиция финала бе с „ Една българска роза “ и поднасяне на цветя на паметника в парка „ Габровски “.
Специален посетител на събитието бе националният представител от Габрово Валери Митов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР