Промените в движението в центъра на София влязоха за обсъждане

...
Промените в движението в центъра на София влязоха за обсъждане
Коментари Харесай

„Искат да превърнат центъра в зона за тротинетки и прайдове“: СОС обсъжда промените на бул. „Витоша“

Промените в придвижването в центъра на София влязоха за разискване в общинския съвет. Общинарите от „ Синя София “ внесоха за разглеждане решение за възобновяване на остарялата организация на придвижване и паркиране в региона на бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “

Темата провокира голям интерес към столичани. На разискванията в Транспортната комисия пристигнаха жители, които поддържат измененията, само че и такива, които са срещу.

 Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  Протест в центъра на София поради измененията по бул. „ Витоша “ България 2 мин. Протест в центъра на София поради измененията по бул. „ Витоша “  За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  „ Ще бъде мазаляк “: Уроци по паркиране в обществените мрежи поради новата маркировка на бул. „ Витоша “ България 3 мин. „ Ще бъде мазаляк “: Уроци по паркиране в обществените мрежи поради новата маркировка на бул. „ Витоша “  Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  Протест в центъра на София поради измененията по бул. „ Витоша “ България 2 мин. Протест в центъра на София поради измененията по бул. „ Витоша “  За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  „ Ще бъде мазаляк “: Уроци по паркиране в обществените мрежи поради новата маркировка на бул. „ Витоша “ България 3 мин. „ Ще бъде мазаляк “: Уроци по паркиране в обществените мрежи поради новата маркировка на бул. „ Витоша “

Снимка: btvnovinite.bg

Спор се води и за това какъв брой коства тази метаморфоза. От „ Спаси София “ споделят, че цената е 480 000 лв., до момента в който от Българска социалистическа партия настояват, че сумата надвишава един милион.

Опозицията упрекват още „ Спаси София “, че са създали всичко на мрачно преди празниците и са подвели общинския съвет и жителите. А от „ Спаси София “ са безапелационни, че всичко е по разпоредбите. По думите им след три месеца, след разбор на придвижването, ще бъдат направени промени, в случай че е належащо.

 За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ Снимка: Ладислав Цветков

„ Този розов гнет, това е систематичен метод на „ Спаси София и на техните съдружни сътрудници да малтретират хората които се придвижват в центъра, тъй като те имат някаква фиксация да трансфорат центъра в зона за тротинетки и прайдове “, сподели Иван Сотиров, общински консултант от „ Синя София “.

„ Нормално е до момента в който се извършва този план, виждате времето не е с нас, да има краткотрайни усложнения в придвижването. Но няма никакъв транспортен апокалипсис, всеки ден следим трафика. Освен когато има митинги и бул. „ Патриарх Евтимий “ е напълно блокиран, други тапи няма “, сподели Андрей Зографски от ПП-ДБ-„ Спаси София “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В момента се настройват едни жители против други и мисля, че има предумисъл. Преди две седмици на Комисията по превоз изискахме сериозен набор от документи от зам.-кмета по превоз. Той даде обещание да ги даде, в комисия ясно съобщи, че с изключение на преасфалтиране на „ Патриарх Евтимий “, нищо друго не се прави. Без каквато и да е информационна тактика, в празничните дни свършиха това, което бяха решили “, съобщи Иван Таков, ръководител на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

Предложението на „ Синя София “ ще бъде прегледано на идващото съвещание на Столичния общинския съвет на 16 май. Ако бъде признато, решението задължава кмета на столицата да възвърне остарялата организация на придвижване и паркиране. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР