Промени в Закона за банковата несъстоятелност с цел да спре

...
Промени в Закона за банковата несъстоятелност с цел да спре
Коментари Харесай

ДПС внесе важен закон, който да спре вторичното разграбване на КТБ

Промени в Закона за банковата неплатежоспособност за да спре вторичното плячкосване на КТБ внесоха в Народното събрание депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Ако този закон бъде признат, ще дадем ефикасен юридически инструмент в ръцете на синдиците за възобновяване на разграбеното, разгласи зам.-председателят на ПГ Йордан Цонев. По думите му вторичното плячкосване на банката е станало допустимо точно поради пропуски в законодателството сега, което е съобразено с естественото действие на банковата система, а не с проблеми като фалирането на КТБ.

По думите на Цонев, откакто от анализите към банкрута на банката се видя, че са неоснователни обвиняванията и операциите, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски взел участие в този развой, почнали нови спекулации по негов адрес - към този момент по отношение на вторичното плячкосване на КТБ. Този закон е точно неговата реакция и отговор на тези операции, разяснява Цонев.

Цонев се обърна към медиите да следят доста добре кои ще са политическите сили в Народното събрание, които ще го поддържат. Набдавайте и кои ще са представителите против закона - те ще бъдат или част от кръга, разграбил банката, или негови чиновници, означи Цонев.
Вижте още: Пеевски и Цонев със закон против вторичното плячкосване на КТБ

Ще обезсилим прехвърлянията на акции от предприятия към фиктивни, трети лица и офшорки, разгласи още депутатът от Движение за права и свободи. Обмисляме и концепцията за криминалинето на това действие, добави юристът от правната комисия Хамид Хамид. Вземанията и прихващанията ще се обезсилят със задна дата, в случай че законът бъде признат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР