Пролетта е сезонът на водопадите и ако и вие обичате

...
Пролетта е сезонът на водопадите и ако и вие обичате
Коментари Харесай

Време за разходка: Разхладете се под пръските на Боянския водопад

Пролетта е сезонът на водопадите и в случай че и вие обичате такива естествени хубости, значи можем да ви насочим към подобаваща дестинация.

Този уикенд ще ви представим Боянския водопад, който е най-големият в планината Витоша. Както се досещате за стигнете до задачата би трябвало да се доберете до София като за начало, а автомагистрали и основни пътища колкото ви се желае.



Следващата ви стъпка е да се доберете до квартал " Бояна ". После идва и изборът. Пътеките са две. Едната е по-дълга, само че по-лесна за вървене, защото не е толкоз стръмна. По нея се върви към час и половина до Боянския водопад.

Другата е по-кратка, само че по нея се върви по-трудно, тъй като тук-там е много стръмна. Освен това, по нея има тесни и хлъзгави сектори. По тази пътека се върви към един час до водопада, само че не е целесъобразна за деца. И двете пътеки стартират от Бояна, само че не след дълго се разделят. 

Водопадът се намира в северните елементи на Витоша и е висок 25 метра. Спуска се по река Боянска, която извира от северните скатове на Витоша, под Черни връх.

Най-подходящото време за навестяване на водопада е през края на пролетта, когато той е пълноводен, времето е топло и прелестно, само че не е прекомерно топло.

Друго забележителности в региона, които можете също да посетите, са Боянското езеро, Боянската черква, както и Драгалевския манастир.



Кадри: Кирил Петев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР