Пролетта е идеалното време да се справим с досадния проблем

...
Пролетта е идеалното време да се справим с досадния проблем
Коментари Харесай

С тази рецепта на прочут народен лечител ще се избавите завинаги от гъбичките под ноктите – безотказна е

Пролетта е идеалното време да се оправим с досадния проблем гъбички под ноктите. Те се развиват сполучливо през зимния сезон, когато краката ни дълго време са обути в топли обувки и ботуши. По-високите температури пък са идеалната среда за бързото развиване и разпространяване на гъбичните инфекции. Те, от своя страна, са причина за дискомфорт, сърбежи и парене, които, като се изключи че са неприятни, са опасност за здравословното ни положение. Има елементарен и доста ефикасен метод да се оправим с гъбичките под ноктите. Рецепта за това ни дава един от най-известните български национални лечители – Петър Димков. Неговият способ е напълно елементарен – 2-3 скилидки чесън се счукват на каша, с която се намазват ноктите.

НАЙ-ДОБРЕ Е ПРОЦЕДУРАТА ДА съдебна експертиза ПРАВИ ВЕЧЕР ПРЕДИ ЛЯГАНЕ, КАТО СЛЕД НАМАЗВАНЕТО С ЧЕСНОВАТА ПАСТА ДА съдебна експертиза ОБУЯТ ПАМУЧНИ ЧОРАПИ.
Процедурата се повтаря за период от една седмица, което е задоволително за оправянето с досадния проблем. Друг ефикасен прийом против гъбичките е изработката на разтвор от равни елементи кислородна вода (3%), етилов алкохол (96%) и естествен ябълков оцет. Сместа се нанася с памучен тампон, а след 10 минути се измива с хладка вода. Прави се 2 пъти на ден за периот сред 7 и 10 дни, написа framar.bg.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Ето и още домашни средства за подкрепяне на лекуването на гъбички по ноктите.
Направете разтвор от равни елементи топла вода и ябълков оцет, прибавете 1 с.л. сода за самун и накиснете стъпалата си за 30 минути в подобаващ съд. След това измийте с хладка вода и подсушете добре.
Можете да вършиме нощен компрес със захаросан мед. Вземете по една дребна бучка от меда и го разстелете върху засегнатия нокът, направете лека превръзка с памучен бинт и обуйте меки чорапи за през нощта.
На сутринта измийте с хладка вода.

Настържете една скилидка чесън на ситно и прецедете сока от настърганото през марля. С дребен тампон намажете ноктите с чесновата течност, изчакайте да засъхне и обуйте меки чорапи за през нощта. На сутринта измийте краката с хладка вода и подсушете усърдно.
Направете каша от сода за самун и кислородна вода и намажете засегнатите нокти. Направете придържаща превръзка и обуйте меки чорапи. Останете по този начин колкото се може по-продължително време. Измийте с вода и подсушете след края на процедурата.
Лечението на гъбичните инфекции е дълготрайно и изисква особена непримиримост, а тези по ноктите на краката още по-голяма. Затова се въоръжете с самообладание и усърдие и започнете в този момент, с цел да имате мечтания педикюр за идващото лято.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР