Пролетната крем супа е идеалното ястие за сезона, което комбинира

...
Пролетната крем супа е идеалното ястие за сезона, което комбинира
Коментари Харесай

Пролетна крем супа

Пролетната крем чорба е идеалното ядене за сезона, което комбинира свежестта и нежността на пролетните зеленчуци с кадифената текстура Тази чорба е цялостна със сезонни усети и хранителни стойности и е лесна за подготвяне. В тази публикация ще ви представим един апетитен рецепт за пролетна крем чорба, която ще ви помогне да се насладите на благосъстоянието на пролетните зеленчуци.

Съставки:
1 огромна глава лук, нарязана на ситно 2 скилидки чесън, смляни 2 междинни картофа, нарязани на кубчета 2 междинни моркова, нарязани на кубчета 1 глава целина, нарязана на филийки 4 чаши зеленчуков бульон 1 чаша прясно мляко или сметана 2 супени лъжици зехтин Сол на усет Прясно надробен черен пипер на усет
Инструкции:

Загрейте зехтин в огромна тенджера на междинна висока температура. Добавете нарязания лук и чесън и ги задушете до меко и ароматно положение.

Добавете картофите, морковите и целината към тенджерата. Задушете ги за към 5 минути, до момента в който зеленчуците стартират да се омекват.

Добавете зеленчуковия бульон в тенджерата. Намалете огъня до слаб и оставете супата да ври към 15-20 минути, до момента в който зеленчуците станат изцяло меки.

След като зеленчуците са подготвени, използвайте блендер или смесител с цел да прехвърлите супата в кремообразна консистенция. Ако предпочитате по-груба текстура, можете да оставите част от зеленчуците несмлени.

Върнете супата в тенджерата и прибавете прясно мляко или сметана. Загрейте я на слаб огън, като непрекъснато разбърквате, до момента в който стане гореща. Не довеждайте супата до въркене.

Овкусете със сол и прясно надробен черен пипер съгласно усета си. Можете да добавите и други подправки, като магданоз, копър или босилек, с цел да придадете спомагателна прохлада на супата.

Сервирайте пролетната крем чорба топла, дружно с хрупкави крутони или свежи пълнозърнести филийки.

Заключение: Пролетната крем чорба е прелестен метод да се насладите на свежите и сезонни зеленчуци. Този рецепт ви дава просто и вкусно ядене, което можете да си приготвите вкъщи. Изпробвайте го и се насладете на пролетната прохлада и мирис в чинията си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР