Пролетната крем супа е идеалното ястие за сезона, което комбинира

...
Пролетната крем супа е идеалното ястие за сезона, което комбинира
Коментари Харесай

Свежест в чаша: Рецепта за пролетна крем супа със зеленчуци

Пролетната крем чорба е идеалното ядене за сезона, което комбинира свежестта и нежността на пролетните зеленчуци с кадифената текстура Тази чорба е цялостна със сезонни усети и хранителни стойности и е лесна за подготвяне. В тази публикация ще ви представим един апетитен рецепт за пролетна крем чорба, която ще ви помогне да се насладите на благосъстоянието на пролетните зеленчуци.

Съставки:
1 огромна глава лук, нарязана на ситно2 скилидки чесън, смляни2 междинни картофа, нарязани на кубчета2 междинни моркова, нарязани на кубчета1 глава целина, нарязана на филийки4 чаши зеленчуков бульон1 чаша прясно мляко или сметана2 супени лъжици зехтинСол на вкусПрясно надробен черен пипер на усет
Инструкции:

Загрейте зехтин в огромна тенджера на междинна висока температура. Добавете нарязания лук и чесън и ги задушете до меко и ароматно положение.

Добавете картофите, морковите и целината към тенджерата. Задушете ги за към 5 минути, до момента в който зеленчуците стартират да се омекват.

Добавете зеленчуковия бульон в тенджерата. Намалете огъня до слаб и оставете супата да ври към 15-20 минути, до момента в който зеленчуците станат изцяло меки.

След като зеленчуците са подготвени, използвайте блендер или смесител с цел да прехвърлите супата в кремообразна консистенция. Ако предпочитате по-груба текстура, можете да оставите част от зеленчуците несмлени.

Върнете супата в тенджерата и прибавете прясно мляко или сметана. Загрейте я на слаб огън, като непрекъснато разбърквате, до момента в който стане гореща. Не довеждайте супата до въркене.

Овкусете със сол и прясно надробен черен пипер съгласно усета си. Можете да добавите и други подправки, като магданоз, копър или босилек, с цел да придадете спомагателна прохлада на супата.

Сервирайте пролетната крем чорба топла, дружно с хрупкави крутони или свежи пълнозърнести филийки.

Заключение: Пролетната крем чорба е прелестен метод да се насладите на свежите и сезонни зеленчуци. Този рецепт ви дава просто и вкусно ядене, което можете да си приготвите вкъщи. Изпробвайте го и се насладете на пролетната прохлада и мирис в чинията си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР