Пролет, лекота, зеленина, движение и наслада – точно такава трябва

...
Пролет, лекота, зеленина, движение и наслада – точно такава трябва
Коментари Харесай

10 рецепти за Великден: Смути от киви и спанак

Пролет, лекост, зеленина, придвижване и приятност – тъкмо такава би трябвало да бъде пролетта за всяко градско (а и не само) момиче! И за реализираме тази виталност през новия сезон, ще ни помогне извънредно много… спанакът. 

Изключително скъп, потребен с огромното количество витамини, които не се унищожават при варене, нискокалоричен и апетитен - с него може да се сготви всичко, той елементарно се „ приспособява “, без да потиска другите артикули – тъкмо като хамелеон той се слива в техния усет.  

А когато приказваме за здравословно хранене, как без смути?! Може би киви и спанак звучи като една необикновена композиция, само че повярвайте, усетът и изгодата си заслужават!

 Смути от киви и спанак

Необходимите артикули са 2 кивита, шепа спанак, 2 ябълки, 2 – 3 стръка магданоз и половин авокадо. Ябълките се изстискват в сокоизстисквачка. Полученият сок дружно с другите артикули се блендират до приемане на хомогенна примес! И воала – бързо, леко и прелестно!



* За какво би трябвало да внимаваме, когато купуваме спанака? Поради високото разпространяване на замърсяване със съединението DDT (Dichlorodiphenyltri-chloroethane) купувайте спанак с явен генезис или органически спанак. Познат като извършител на рак, родилни недостатъци и репродуктивни проблеми, DDT е неразрешен в Америка през 70-те години, само че продължава да се създава и изнася в разрастващите се страни.

 
10 предписания за Великден: Салата от спанак, нар и пилешки парченца

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР