Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура, съобщава

...
Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура, съобщава
Коментари Харесай

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на СРП

Прокурорската гилдия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура , оповестява правният портал Lex.bg

Това са Мима Куцкова, Иван Стефанов, Вероника Димитрова и Ангелина Василева, Господин Бумбаров и Атанас Доцински. Двама от тях. Куцкова и Стефанов, бяха част от екипа на някогашната шефка на СРП Невена Зартова.

Прокурорската гилдия трансформира четири бройки за редови прокурори в длъжности за заместници и " трансферира " два щата от районните прокуратури в Ловеч и Търговище в СРП, с цел да може назначенията да станат факт.

Решенията бяха взети единомислещо и без диспути.

Предложенията за назначението на шестимата заместници са на и.ф. административен началник на СРП Светлана Митова.

Припомняме, че през февруари 2024 година и.ф. основен прокурор на активността на Софийска районна прокуратура по отношение на въздействието на Мартин Божанов - Нотариуса в правосъдната система. Малко по-късно кои прокурори от СРП са участвали на коледно празненство на СРП, на което се е появил и Нотариуса.

Мима Куцкова, един от някогашните заместници на Невена Зартова, удостовери, че в мнения след събитието е схванала, че на банкета е участвал и Мартин Божанов. Тя обаче отхвърли да уточни кои нейни сътрудници са обсъждали тематиката.

Мима Куцкова е и прокурорката, която пред краткотрайната парламентарна комисия изясни, че тя е разпитвала Божанов по тъжба против него, Велимир Атанасов, Емил Писков и Пепи Еврото за насила и шантаж, само че производството е прекъснато. 
 Пет оставки, и на шефката, в Софийска районна прокуратура
Пет оставки, и на шефката, в Софийска районна прокуратура

Заместниците на Невена Зартова се разграничиха от дейностите й
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР