Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи като заместник-главен

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи като заместник-главен
Коментари Харесай

Прокурорската колегия освободи Мария Павлова от длъжността зам.-главен прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) освободи като заместник-главен прокурор.

Припомняме, през вчерашния ден тя положи клетва като длъжностен министър на правораздаването. 

Дългогодишната следователка е била и два пъти заместител длъжностен министър на правораздаването и остава на тази позиция до 2023 година, когато в средата на юни е назначена за заместител на краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов. Иначе кариерата й - откакто се дипломира по право в Пловдивския университет - стартира като следовател в Столичната следствена работа през 1998 година, където остава до 2006 година.

След това е шест години прокурор в Софийската районна прокуратура, където работи във втори отдел " Престъпления против собствеността ". През 2012 година още веднъж става следовател - след конкурс е назначена в Националната следствена работа, където е работила и досега като редови следовател в отдела за стопански закононарушения. 

Павлова е родена през 1971 година в град Пловдив, омъжена е за прокурора от Софийската градска прокуратура Александър Павлов. Той преди този момент също е бил следовател. Имат едно дете. През 2016 година Павлова е определена член на Комисията по атестирането и състезанията към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР