Прокуратурата в Бургас проверява сигналите за обгазяване в Карнобат. От

...
Прокуратурата в Бургас проверява сигналите за обгазяване в Карнобат. От
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със сигналите за обгазяване в Карнобат

П рокуратурата в Бургас ревизира сигналите за обгазяване в Карнобат. От екоинспекцията обявиха, че не са постъпвали нови сигнали за задушлива миризма.

Очаква се до края на деня да излязат протоколите от проучванията.

(*Видеото е архивно)

" Започнахме с оценка на приключването на канализационната мрежа в река Мочурица. Установи се, че няма приключване на такива субстанции в реката. Очакваме до края на деня да излязат проучванията на водните проби в канализационните шахти. В рамките на последните три дни са открити три пъти приключване на газ от канализационните шахти ", съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас Павел Маринов.

" В завода няма произвеждане, което да генерира тези газове, към този момент една шахта е посочила стойности към 0,6 ", добави кметът на Карнобат Георги Димитров.

Шахтите се намират на индустриалната площадка на някогашния тракторен цех, където сега работят над 12 компании. Те са тествани, само че на този стадий не са открити нарушавания.

Прокуратурата в Бургас стартира инспекция дали безучастие или непозволено деяние е довело до обгазяването.

" Целта е да се открият източниците на приключване на тези газове и дали те са свързани с индустриална активност, или са остатъчни артикули. Това приключване на газове дали съставлява заплаха за живота и здравето на хората, както и дали тази индустриална шахта е обвързвана с водопроводната система на популацията ", изясни ръководителят на Районната прокуратура-Бургас Мария Маркова.

Ако прокуратурата открие данни за осъществено закононарушение, ще бъде формирано досъдебно произвеждане. Законът планува отнемане от независимост от 1 до 5 години и санкция до 30 000 лв..

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР