Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за производство,

...
Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за производство,
Коментари Харесай

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Прокуратурата заяви за 875 арестувани лица през април за произвеждане, преправяне, придобиване, държане и разпространяване на наркотични субстанции. Това демонстрира ежемесечният разбор на данните за работата на междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Съобщенията от страна на Министерство на вътрешните работи за арести на жители с дребни количества канабис са съвсем ежедневни. През април са влезнали в действие 358 правосъдни акта за закононарушения, свързани с наркотични субстанции.

Извършени са 462 полицейски интервенции за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати, като са разкрити и 8 лаборатории/площи за произвеждане и развъждане на наркотични субстанции.

Допълнително, през април са формирани 771 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 153 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция.

Сред по-характерните случаи е, открити на 20 април при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево тир от Турция. В средата на април бяха извършени и инспекции за наркотични субстанции  295 лица бяха тествани за владеене на наркотични субстанции и вещества, като са формирани 39 досъдебни производства.

Само през днешния ден от Министерство на вътрешните работи Бургас и Варна оповестяват за три случая на арести за владеене на дребни количества метилфентанил и марихуана.

Задържаха четирима души, на 20, 22, 25 и 50 години, за владеене на опиати във Варненско. Те към този момент са известни на Министерство на вътрешните работи. При инспекция полицейски екип е разкрил и иззел 2-метилфентанил и марихуана . Образувани са досъдебни производства, като закононарушението е докладвано на прокуратурата.

Вчера към 8.30 ч. чиновници от Районно ръководство - Айтос са направили инспекция в жилище на ул. " Чудните скали ". В дома на 27-годишния мъж те са намерили и иззели два пълнителя с веществото " Нетна настояща стойност " , реагирало при направения полеви наркотест на марихуана. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано бързо произвеждане.

Същият ден е арестуван и 40-годишен престъпно проявен мъж от Средец за владеене на канабис, по данни на ОДМВР - Бургас. Около 22.15 ч. на ул. " Васил Коларов " чиновници от Районно ръководство - Средец са направили персонален обиск на локален гражданин, като намерили и иззели стъклен буркан с глави суха зелена тревна маса с общо тегло 9 гр. , доказана като канабис. По случая е формирано бързо произвеждане.
 Министерство на вътрешните работи се хвали с от ден на ден разрушени оранжерии за марихуана
Министерство на вътрешните работи се хвали с от ден на ден разрушени оранжерии за марихуана

За месец март те са 12 на брой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР