Прокуратурата образува досъдебно производство за каналджийство. Малко след 9 сутринта

...
Прокуратурата образува досъдебно производство за каналджийство. Малко след 9 сутринта
Коментари Харесай

Окръжен прокурор Наталия Николова за мигрантите на Тракия: Отвътре се тропало, имало е зов за помощ

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане за каналджийство. Малко след 9 сутринта на телефон 112 постъпва сигнал за зарязан микробус на " Тракия ". На мястото идва екип на полицията. " Чули са, че от вътрешната страна се тропа, блъска се, има вик за помощ, разрушили са вратата и тогава мъжете са съвсем изпаднали от микробуса ", разяснява пред БТВ Наталия Николова, областен прокурор на Окръжната прокуратура в София.

Докато чакат екипите на Спешната помощ, служителите на реда почнали да вършат сърдечен масаж на част от мъжете в буса. Осем от мигрантите изпаднали в кома. " Около 7-8 лица в намалени витални функционалности, само че е направено всичко належащо с оптимално доста екипи на незабавна помощ лицата да бъдат ориентирани към медицински заведения ", разяснява Христо Стефанов, зам.-директор на ОДМВР - София.

" 28 индивида, представете си, в случай че мога на диалект да се изразя - натъпкани са като сардини в микробуса, не им е стигал въздухът, били са затворени, не са могли да излязат ", показва Наталия Николова.

Часове наред част от мигрантите, които са в по-леко положение остават на автомагистрала " Тракия " в тревните площи, а органите на реда им поемат грижи да им обезпечат вода и храна. Извършва се оглед на местопроизшествието, с което ще стартира досъдебно произвеждане за каналджийство. Използват се и следови кучета с оглед търсене на евентуалния лидер на транспортното средство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР