Прокуратурата на Република България е готова да се включи с

...
Прокуратурата на Република България е готова да се включи с
Коментари Харесай

Прокуратурата е готова да се включи с експертна помощ в международни разследвания за военни престъпления в Украйна

Прокуратурата на Република България е подготвена да се включи с експертна помощ в интернационалните следствия за военни закононарушения в Украйна, в случай че това бъде поискано от нас.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който показа разбор за резултатите от активността на Прокуратурата на Република България за интервала 2019-2021 година, както и експертни оферти за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

Той посочи, че българската прокуратура е в разговор с консултативния съвет на европейските прокурори и ще уточни представител по тематиката " военни закононарушения и права на индивида ".

" Запознати сме, че някои страни от Европейски Съюз към този момент са почнали следствия. В случай, че е належащо да предоставим експертна помощ, сме подготвени да се включим. " - сподели Гешев.

Той добави, че поддържа непрекъснат контакт с украинския основен прокурор, през днешния ден е провел телефонен диалог и с основния прокурор на една от прибалтийските страни.

" Готови сме да окажем всякаква поддръжка на сътрудниците ни от Украйна, които посетихме през декември и с които имаме прелестни взаимоотношения. Надявам се нещастието там да завърши допустимо най-скоро. В непрекъснат разговор сме с сътрудниците от Украйна и прокуратура ще направи всичко допустимо в тяхна поддръжка, тъй като в сложните моменти се схваща кой ти е другар. " - сподели Гешев.

Той разяснява и, че прокуратурата не се тормози да бъде следена по-сериозно от европейските институции. Безпокоят го процесите по нарушение на върховенството на закона у нас. Според Иван Гешев е належащо наблюдаване върху взаимоотношението на правоохранителните органи у нас.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР