Прокредит банк взе заем от 50 млн. евро от Европейската

...
Прокредит банк взе заем от 50 млн. евро от Европейската
Коментари Харесай

"Прокредит банк" ще увеличи финансирането на малкия бизнес

Прокредит банк " взе заем от 50 млн. евро от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), с които ще усили поддръжката си за дребните и междинни предприятия (МСП) в България, оповестиха от комерсиалната банка.
Двете финансови институции имат намерение да подобрят достъпа до дълготрайно финансиране на МСП в цялата страна, за което работят взаимно от години. По-рано тази година Европейска банка за възстановяване и развитие закупи дял от 3.6 % в " ПроКредит холдинг ", компанията-майка на насочената към развиване " ПроКредит " група, която се състои от банки с главен фокус обслужване на дребния и междинен бизнес.
При подписването на новото съглашение в София президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти съобщи: " Очакваме българската стопанска система да продължи да пораства през идващите години. Това допуска потребност от повече средства, с цел да се подкрепи растежът на бизнеса както на локално равнище, по този начин и да се уголемява в чужбина ".
" Подписването на днешния контракт отразява споделените правила и взаимната ангажираност на двете институции за поощряване на растежа и заетостта посредством подкрепяне на дребните и междинни предприятия ", сподели Румяна Тодорова, изпълнителен шеф на " ПроКредит банк " (България).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР