Програмите за намаляване на риска от бедствия на общините Бобошево

...
Програмите за намаляване на риска от бедствия на общините Бобошево
Коментари Харесай

Общините Бобошево и Рила съгласуваха плановете си намаляване на риска от бедствия

Програмите за понижаване на риска от бедствия на общините Бобошево и Рила бяха съгласувани по време на съвещание на Областния съвет в Кюстендил.

Община Бобошево си е сложила за цел да организира разяснителни акции измежду популацията, осведомителни дни, образования за чиновниците на общинската администрация, надпревари и състезания, свързани със отбраната при бедствия за деца. Провеждане на информационно-разяснителни действия по отношение на есенно-зимния отоплителен сезон , летния пожароопасен, жътвена акция и други Провеждане на образования по отношение на пожарната сигурност .

Програмата на община Рила до 2025 година бе показана от зам.-кмета Лазар Чавков, който уточни, че тя ще спомогне за обезпечаването на изчерпателен метод към ръководството на риска и за намаляването на възможни вреди и загуби . А плануваните мероприятия и действия ще допринесат за понижаване на уязвимостта на популацията от бедствия, възстановяване на координацията и успеваемостта, както и вложение на средства в действия за понижаване на риска от бедствия.

Източниците на финансиране на двата проекта са бюджетите на общините , държавният бюджет, фондовете на Европейски Съюз и на други интернационалните организации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР