Програма за родители стартира в община дулово.В продължение на три

...
Програма за родители стартира в община дулово.В продължение на три
Коментари Харесай

„Работилница за родители“ отвори UNICEF в Дулово

Програма за родители започва в община дулово.В продължение на три години взаимно с UNICEF екипът на Центъра за социална поддръжка в града ще предложи на родителите в града по 14 работилници. Дългосрочната цел на тази стратегия е да сътвори резистентен модел за поддръжка на родители на дребни деца на възраст до 4 години, както и на бъдещи родители.

Програмата „ Работилница за родители – да пораснем дружно “ е предопределена за родители на доста дребни деца – от 0 до 4 години. В основата й са залегнали актуалните разбирания за развиването на детето през интервала на най-ранното детство и ролята на родителите и фамилната среда, за разрастване на капацитета на детската персона.

Основополагащо в нея е разбирането, че родителството би трябвало да бъде в най-хубавия интерес на детето, т.е да предизвиква позитивните връзки сред възрастни и деца, които да способстват за развиването както на детето, по този начин и на родителя.

Програмата е универсална – ориентирана към всички родители, като им обезпечава опция да споделят своя опит, познания и терзания, свързани с развъждането, общуването с най-малките деца, както и да разширят познанията си за детското развиване и психически потребности в най-ранното детство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР