Проф. Петър Стоянович се присъединява към предаването “Тази събота и

...
Проф. Петър Стоянович се присъединява към предаването “Тази събота и
Коментари Харесай

Петър Стоянович става коментатор в Би Ти Ви

Проф. Петър Стоянович се причислява към предаването “Тази събота и неделя ” като непрекъснат седмичен коментатор, оповестиха публично от Би Ти Ви. Очаквайте присъединяване на проф. Петър Стоянович в ефира на малкия екран всяка събота от 10 часа, допълниха от медията.

Проф. Стоянович е прочут историк и журналист и създател на книги и на доста изявления на историческа тема. Беше министър на културата. Той бе коментатор в предаването ”Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, а в рубриката си " Живите архиви " разясняваше исторически и настоящи политически събития.

В края на предходната година генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков смъкна от екрана проф. Петър Стоянович. “С огромно и откровено огорчение съобщавам обичаната си аудитория от ефира на Българска национална телевизия, че по идеологически аргументи, маскирани като „ отбрана на приличието и положителния звук “, бях свален от екран персонално от генералния шеф.

Споделям като историк, че е необичайно в модерното време да ставаме очевидци на практики от минали времена, само че очевидно има хора, които могат единствено друго да вършат с ножа, а не самун да режат.

На нацията и нейните ръководещи оставям за размисъл какви хора ги съставляват по високите етажи, примерно на десетия? А на феновете на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален монумент водите й скоро ще отнесат и идващия. Не унивайте и до нови срещи ”, написа тогава колоритният историк.

Съвет за електронни медии даже санкции Българска национална телевизия поради думи на професора историк, изречени в рубриката му " Живите архиви ". Там Стоянович разказваше с хапливото си възприятие за комизъм за месопроизводството преди 1989 година Според медийните надзорници езикът му е нарушил " положителните нрави ". 

Още тогава Емил Кошлуков разяснява, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. " Професорът не внимава доста с езика си заран рано ", добави тогава шефът на Българска национална телевизия. След което го уволни.

Сега обаче Петър Стоянович се връща на дребния екран и ще разяснява настоящите събития в ефира на Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР