Проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ- СДС беше избран за

...
Проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ- СДС беше избран за
Коментари Харесай

Избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров, препоръчан от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили беше определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса. " За " проф. Мавров гласоподаваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " Против " бяха ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, както и четирима депутати от “Възраждане ”.
Прочетете още
" Възраждане ", които желаеха точката да бъде включена изключително в дневния ред, всеобщо не участваха в гласуването, вместо да гласоподават " срещу " - както твърдяха, че е кардиналната им позиция.

Групата на Костадинов се състои от 36 души, само че единствено 4 участваха във вота. Гласовете против номинацията на Мавров останаха 85. 

Същото се случи и с " ИТН " - нито един от присъстващите в Народното събрание техни депутати не взе участие във вота. Вместо това Тошко Йорданов сипеше обиди към ПП-ДБ по време на дебата, за което получи наказване " забележка ". 

Кандидатурата провокира скандал сред ПП-ДБ, “Възраждане ” и ГЕРБ-СДС. Нападките бяха по-скоро персонални и политически за кабинета и неговата работа.

След гласуването Настимир Ананиев от ПП-ДБ обиди представителите на Възраждане и Има Такъв Народ като ги назова " мишоци ". Наложи се ръководителят на Народното събрание да даде отмора, с цел да не се стигне до разпра. След замяна на реплики, квесторите разделиха двете групи депутати: на ПП-ДБ и на Възраждане и Има Такъв Народ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР