Проф. Момчил Мавров беше избран за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Проф. Момчил Мавров беше избран за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Парламентът избра подуправител на НЗОК с безредици в залата

Проф. Момчил Мавров беше определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС. „ За “ гласоподаваха 103 народни представители, „ срещу “ бяха 83, нямаше „ въздържал се “. Кандидатурата поддържаха от ГЕРБ-СДС /68/ и Движение за права и свободи – 35 депутати.

„ Против “ бяха 57 народни представители от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/, „ Възраждане “ – четирима, „ Българска социалистическа партия за България “ – 21, един самостоятелен депутат. Мандатът на подуправителя е до 30 ноември 2028 година

При представянето на единствената кандидатура ръководителят на здравната комисия Костадин Ангелов /ГЕРБ-СДС/ уточни, че проф. Мавров има повече от 10 години професионален опит в системата на опазването на здравето и в региона на ръководството на опазването на здравето, в ръководството на НЗОК като ръководител на Надзорния ѝ съвет, в ръководството на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД, Пловдив, като заместник-директор по административните и стопански въпроси.

Номинацията провокира спор в пленарната зала, който продължи близо 3 часа.

Обвинения в лобизъм, нецензурни изрази, апели за оставка на държавното управление, мнения за миналия локален избор, спиране на съвещанието поради замяна на реплики от място съпровождаха дългата полемика.

След гласуването и преди началото на парламентарния надзор, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде отмора поради вълнения в залата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР