Проф. д-р Димитър Райков, д.м.н. е новият Ректор на Медицински

...
Проф. д-р Димитър Райков, д.м.н. е новият Ректор на Медицински
Коментари Харесай

МУ - Варна е с нов ректор!

Проф. доктор Димитър Райков, д.м.н. е новият Ректор на Медицински университет – Варна с мандат 2024 – 2028 година, оповестиха от образователното заведение.

Той бе определен от члeновете на Общото заседание на Университета на 7 март 2024 година с болшинство. Проф. Райков е 15-тият Ректор на Медицински университет – Варна, като преди този момент в интервала юни 2023г. досега, заемаше длъжността заместник-ректор " Кариерно развиване “ в Университета.

Визията на проф. Райков за развиване на МУ-Варна е като водещ учебен, научно-изследователски, софтуерен, експертен и обществено виновен център измежду висшите учебни заведения в България и одобряването му измежду водещите университети в Европа и света.

" Гаранциите за триумф се съдържат в приемствеността, професионализма, мотивацията, самодейното държание, отговорността и дисциплината в работата, организационния и административен опит, етичното и колегиално отношение към хората “, съобщи пред общото заседание новият ректор на МУ-Варна.

Проф. Райков добави, че най-важното за него е съхраняването и развиването на човешкия и креативния капацитет, обединявайки младостта и ентусиазма на студентите и докторантите с мъдростта, професионализма и човешкия опит на преподавателите и чиновниците, с силата и динамичността на времето, в което живеем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР