Проф. д-р Ангелина Влахова, дм е новият декан на Факултета

...
Проф. д-р Ангелина Влахова, дм е новият декан на Факултета
Коментари Харесай

Факултетът по дентална медицина на МУ – Пловдив с нов декан

Проф. доктор Ангелина Влахова, дм е новият декан на Факултета по дентална медицина на МУ – Пловдив, оповестиха от вуза. Тя бе определена след балотаж с 86 от гласовете на Общото заседание на Факултета, който ще управлява през мандат 2023-2027. За втория претендент и доскорошен декан – доцент доктор Деян Нейчев, дм, вота си дадоха 73 от делегатите. На първи тур проф. Влахова събра 83 гласа, доцент Нейчев – 71, а третият кандидат за управителния пост – проф. доктор Диян Славчев, дм, получи поддръжката на 8 от гласувалите 165 делегати.

„ Да бъдеш декан е идея. Когато ставаш декан, това е за всички. Благодаря за доверието. За мен е част “, обърна се проф. Влахова към присъстващите в „ Аула Магна “, където се организира Общото заседание.

Мандатната й стратегия е под мотото „ Съдействие, колаборация, спокойна работна атмосфера “. Периодична актуализация на лекционните курсове, усъвършенстване на организацията по осъществяване на интегрирания преддипломен стаж и внедряване опциите на цифровата дентална медицина са част от акцентите в програмата, касаеща образователната активност. Да се подтикват преподавателите за участия в научни конгреси и конгреси, да вършат изявления и издават учебници и монографии, да се спомага за подсигуряване на клиничната лечебна активност на специализантите във връзка с намирането на пациенти, възстановяване на материално-техническата база за научноизследователска активност и образуване на междукатедрени курсове за продължаващо образование са други от акцентите в програмата за развиване на Факултета.

Отчетен отчет за интервала от 14 септември 2022 година досега направиха деканът доцент Деян Нейчев и неговият екип от заместници. За първи път от пет години насам има напредване на Факултета по дентална медицина с едно място нагоре в Рейтинговата система на висшите учебни заведения. Актуализирани са правила, процедури и критерии за сложен случай в образованието на стажанти, както и образователният проект за компетентност „ Дентална медицина “. Факултетът има 10 постоянни докторанти. 132 са участията на преподаватели в национални и интернационалните конгреси и конференции, а проведеният от ФДМ шести конгрес „ Наука и процедура – ръка за ръка “ с присъединяване на топ лектори от чужбина, взаимно с Българския зъболекарски съюз, е имал рекордна посещаемост. През отчетния интервал са подписани два контракта за съдействие с Йордания, Турция и Бразилия. Проф. Нейчев благодари на сътрудниците си за свършената работа и за себераздаването.

На събранието участва и ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Ангел Учиков, дм, който съобщи, че ФДМ е приоритет в неговата управническа стратегия. Неслучайно двама от заместниците му са от този факултет, защото ще разчита на тяхната експертиза. Той насочи апел към сътрудниците си да се развиват кариерно и даде обещание подпомагане за модернизиране на материалната база, поемайки ангажимент в идващите две години апаратурата да бъде поетапно сменена. От втори учебен срок за всички студенти ще има обезпечени безвъзмездни материали.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР