Проф. Боян ДУРАНКЕВБългария все повече затъва в пълноценната война (Денков)

...
Проф. Боян ДУРАНКЕВБългария все повече затъва в пълноценната война (Денков)
Коментари Харесай

Мозъци в буркани

Проф. Боян ДУРАНКЕВ
България от ден на ден затъва в " пълноценната война " (Денков) на НАТО срещу Русия. Страната ни се трансформира в територия, защитаваща непознати ползи, а не националния интерес. Чужди Неправителствени организации отстояват непознати идеологии, а страната ги приветства. Цензурата е майката на " българските " малките екрани, а националното радио е преводач на непозната дезинформация.
Управляващите партии са братя-тризнаци (ГЕРБ-ПП/ДБ-ДПС). Лъжата им е първа политическа полезност. Потенциални пандизчии населяват действително Народно събрание и Министерски съвет. Демократичните референдуми са неразрешени на процедура.
Докато даряваме всичко поискано, страната се завладява от мигранти-туристи и мигранти-нетуристи (от юг и изток). Плащаме за всички. Най-ценната експортна стока: хората. Завинаги!
Съд и прокуратура се вършат на улави, а под масата получават тлъсти взятки от печени нарушители. Едри бандити от трибуквени групировки станаха препрани мултимилионери. Хазартът работи в интерес на десетина богаташи, не дава " европейски " налози, а хазната взема външни заеми.
" Плоският налог " докара най-голямото неравноправие, а " смяната " си го харесва. Основна полезност на нашето " общество " ( " общество "???): скъпите бумаги, парите. 
" Майната му на православието! "
Малцинства упорстват не за тъждество, а за привилегии и яки държавни дотации. И тъй наречените
Та се запитвам, постоянно при такива трагични времена предводители на националното неодобрение са били Църквата, интелигенцията, учителите, офицерите. Къде са в този момент те?!
Църквата излиза със мнения, само че не и с личности-предводители. Интелигенцията (учените, Българска академия на науките, ректорите и др.) най-вече си натрупат точки по Scopus, цитирайки се един-друг, и внимават да не се отклонят от " политкоректния " курс на Партията (която сега управлява). Друго е и табелката (бърз) " учен ", " проф. " и " доцент "!
Офицерите нямат право на политическа активност, само че имат право на персонално мнение, най-вече натрупат звездички на пагоните. След пенсия - трансформират се в първи политици! И тъй наречените
Превърнали сме се в сума от единични " мозъци в буркани ", които мислят само в границите на " тясното ", на " персоналното ", на " моя си бизнес ", на " благоденствието на фамилията ". 
Това не е общество. Това са атоми, жужащи деликатно към " верните позиции " (на момента).
Ако на следващия ден дойдат " зелените човечета ", то сигурно множеството от нашите " водачи " (политици, интелигенция, офицерство и т.н.) ще възприемат универсалните Марсиански полезности.
Единственото, което не унищожава българщината, е чувството, че нашите " светли образци " от Запада са толкоз повече корумпирани (в най-широкия смисъл на класическото понятие), колкото по-некомпетентни са да водят света към едно по-добро бъдеще. А това не е трайно положение, това е краткотрайна " сглобка ".
Та апелът ми е: мозъците от бурканите би трябвало да прогледнат действителностите в родината ни и да помислят дружно за България и бъдещето.> Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР