Проекти на Община Хисаря за ремонт, водоснабдяване, реконструкция и благоустрояване

...
Проекти на Община Хисаря за ремонт, водоснабдяване, реконструкция и благоустрояване
Коментари Харесай

Община Хисаря ще изпълнява проекти за ремонт, реконструкция и благоустрояване за над 14 млн. лева

Проекти на Община Хисаря за ремонт, водоснабдяване, реорганизация и благоустрояване на улици за над 14 милиона лв. са утвърдени с признатото от Народно заседание Изменение на Държавния бюджет за 2024 година.

Сред плановете са: Реконструкция и благоустрояване, включително замяна на улични водопроводи и сградни водопроводни отклонения на улици в кв. „ Веригово “ и в кв. „ Момина баня “, гр. Хисаря; Реконструкция и благоустройство на ул. „ Васил Левски “, гр. Хисаря, в сектора от о.т. 34 до о.т. 237 (от моста при Беш кладенец дере до паркинга на стадион „ Крепост “); Реконструкция и благоустройство на ул. „ Шейново “, гр. Хисаря, в сектора от 197г – 197в – 61а-86 (включва неблагоустроената част от ул. „ Шейново “ и алеята около парк „ Летен спектакъл “); Реконструкция и благоустрояване на ул. от о.т. 122, 121, 120, 119, 118, 81 до о.т. 82, по регулационния проект на кв. Момина баня, гр. Хисаря, община Хисаря.

Припомняме, че в средата на март кметът на община Хисаря Ива Вълчева подписа рамкови съглашения с Министерство на районното развиване и благоустройство за разрешаване на главен проблем за жителите на с. Кръстевич – водоснабдяването. Общата сума за двата плана, които общината извършва е на обща стойност над 5 600 000 лв. и са създаване на нов сондажен бунар и възобновяване на питейния тръбопровод, както и замяна на водопроводните клонове. В град Хисаря започва и втора част на плана за Реконструкция и замяна на част от водопроводната мрежа, в това число сградни отклонения. 

В къси периоди, при подобаващи метеорологични условия, ще започват и заложените в Бюджета на община Хисаря проекти за изкърпване на асфалтови настилки в цялата община и асфалтиране на улици с фрезован асфалт. В момента от община Хисаря правят разчистване на дерета и речни корита по обитаеми места, както и спешно запълване на дупки и ремонт на пътя Хисаря – Войнягово и пътя за вилно населено място Воден камък. Община Хисаря чака и утвърждение на показани пред Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда планове по Национална акция „ Чиста околна среда – 2024 година “ за детски площадки и облагородяване на  публични пространства и зелени площи в обитаемоте места.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР