Проект за подвижна медицинска лаборатория са разработили ученици от Професионалната

...
Проект за подвижна медицинска лаборатория са разработили ученици от Професионалната
Коментари Харесай

Ученици от Суворово проектираха подвижна медицинска лаборатория

Проект за преносима здравна лаборатория са създали възпитаници от Професионалната гимназия по селско стопанство „ Св. Георги Победоносец ” в Суворово, оповестиха от МОН.

Училищен рейс, който не се употребява за превоз сега, е оборудван с уреди за осъществяване на профилактични прегледи - уред за кръвно налягане, термометър, кантар и други, както и оксиметър, ЕКГ уред и аптечен боеприпас - медикаменти от първа нужда, за които не се изисква рецепта.

Тази иновация може да бъде приложена в дребните обитаеми места, в които липсват персонални лекари и аптеки, както и за огромните градове - за облекчение. Училищната лаборатория е с вградена система за лицево различаване, предлага връзка и възможна консултация с дежурен доктор, офталмолог, психолог и обществен служащ.

Автобусът може да извършва ролята и на мобилна цифрова просветителна лаборатория. По този метод може да се организира изнесено образование на деца, които нямат достъп до просветителна услуга, за надграждане на цифрови компетентности на възпитаници и възрастни, както и за учене през целия живот.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР