ПродуктиОсновата:750 г сварени и намачкани картофи, 8 стръка магданоз, 150

...
ПродуктиОсновата:750 г сварени и намачкани картофи, 8 стръка магданоз, 150
Коментари Харесай

Тройка тиролски ньоки с общо начало

Продукти

Основата:

750 г сварени и намачкани картофи, 8 стръка магданоз, 150 г лук, 160 г масло, 375 мл прясно мляко, 6 яйца, сол и черен пипер, 9 с.л. брашно, 40 г твърдо жълто сирене.

Добавките:

1. 200 г спанак, сол.

2. 100 г алено цвекло – авансово сварено и обелено.

3. 150 г мощно ароматно жълто сирене.

 

Приготвяне

Обеленият лук и магданозът се наситняват. Лукът се запържва в 60 г разтопено масло 1-2 мин. Сипва се с прясното мляко и се кипва. Изсипва се върху картофите и се разбърква леко да изстине. Прибавят се яйцата и магданозът и се подправя със сол и черен пипер. Омесва се с ръце. Разделя се на три елементи.

Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода. Изплаква се под студена вода и се отцежда. Нарязва се на доста ситно или се пасира.

Червеното цвекло се нарязва на части и се пасира.

Ароматното жълто сирене се настъргва.

Към трите елементи от главното тесто се прибавят трите спомагателни съставки. Омесва се всяка още веднъж с по 3 с.л. брашно. Оставят се да престоят 30 мин. Разтопява се останалото масло до златисто кафяво.

Кипва се подсолена вода в огромна тенджера. От всяко тесто се оформят по 6 овални ньоки. Пускат се във врящата вода. Варят се на междинна температура до момента в който изплуват на повърхността и се изваждат с решетеста лъжица. Поливат се с маслото. Поръсват се с едро настърганото твърдо жълто сирене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР