Продължаваме промяната е на финалната права от това да се

...
Продължаваме промяната е на финалната права от това да се
Коментари Харесай

Продължаваме промяната внесе документи за регистрацията си като партия

" Продължаваме промяната " е на финалната права от това да се записва като политическа партия. Днес представители на групировката са внесли в Софийския градски съд нужните документи за задачата.

Политическа партия организира учредително заседание на 16 април в Пловдив. Според закона за политическите партии, на учредителното заседание би трябвало да участват най-малко 500 души. На него се одобряват уставът на съответната партия, както и управителните и контролните ѝ органи. В Софийски градски съд се внася лист, съдържащ трите имена, ЕГН, непрекъснат адрес и саморъчен автограф на учредителите, учредителната декларация, уставът, както и лист, съдържащ с трите имена, ЕГН и непрекъснат адрес на не по-малко от 2500 членове. В случая с Политическа партия те са към 3000.

В едномесечен период от подаването на молбата Софийски градски съд я преглежда в намерено съвещание, като се произнася с решение в 14-дневен период от съвещанието. Тоест, в случай че не изникнат спънки, в края на август Политическа партия към този момент би трябвало да е партия.

Междувременно в патентното ведомство продължава да виси разногласието сред към момента ръководещата групировка и кмета на Добрич по отношение на " авторството " на слогана " Продължаваме промяната ". Йордан Йорданов, който завоюва локалните избори през 2019-а с този слоган, оспорва правото на хората на Кирил Петков и Асен Василев да го употребяват. Йорданов и екипът му се явиха на локалния избор с девиза " Продължаваме промяната на Добрич ".

Това обаче може да се окаже спънка - според от развоя на разногласието. Тъй като Софийски градски съд изисква от искащите да се записват като партии и " уверение за уникалност на името ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР