Продължава филишг схемата от името на Български пощи“. Злоупотребата се

...
Продължава филишг схемата от името на Български пощи“. Злоупотребата се
Коментари Харесай

“Български пощи ви желае щастлив живот“ и точи личните ви данни: Фишинг измама замеси името на дружеството

Продължава филишг схемата от името на „ Български пощи “. Злоупотребата се прави за събиране на персонални чувствителни данни и банкова информация.
Прочетете още
„ Български пощи: Поради проблеми с адpeса пратката ви е върната в диспечерския център. Актуализирайте адреса си за наново изпращане! (линк) Отворете и активирайте още веднъж връзката. Български пощи Ви пожелават благополучен живот. “, гласи известие, изпратено от мобилен номер 0887 423 048.

И още: „ 2/2 опит за доставка. Потвърдете данните си или вашият продукт ще бъде върнат “, още веднъж подписано от името на БГ Пощи, само че изпратено от частен мобилен номер 0886 872 362.

Двете известия препращат към линк, в който да попълните данните на картата си за онлайн заплатите такса обслужване. При въвеждането им е допустимо да станете жертва на машинация и източване на средства от сметката. 



От „ Български пощи “ предизвестиха за измамата и уведомиха, че до тях постъпват десетки сигнали от консуматори. Най-често те получават информация, че имат пратка, като от време на време се показва случаен номер, и би трябвало да заплатят избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат. За осъществяване на услугата е належащо да дават персонални данни от банкова карта и други.

От „ Български пощи “ ЕАД припомнят, че сдружението не събира онлайн такси, нито изисква персонални данни или данни от банкови карти, а д окумент за идентичност се дава единствено на място в офисите им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР