Прочетете ощеДве читалища в община Брезово ще закупят нови тракийски

...
Прочетете ощеДве читалища в община Брезово ще закупят нови тракийски
Коментари Харесай

Читалища в Брезово закупуват нови фолклорни костюми по линия на Мярка 21 от СВОМР на Сдружение „МИГ Брезово, Братя Даскалови“


Прочетете още
Две читалища в община Брезово ще закупят нови тракийски фолклорни костюми по Мярка 21 „ Съхраняване и развиване на локалните идентичности и валоризиране на локалното културно завещание на територията на МИГ Брезово, Братя Даскалови “ от Стратегията за Водено от общностите локално развиване на Сдружението.

Сдружение „ МИГ Брезово, Братя Даскалови “ е с утвърдена процедура за асортимент на планови оферти по Мярка 21, посредством която ще финансира НЧ „ Отец Паисий 1876 – гр. Брезово “ и НЧ.

Приемът по мярката започва в края на 2022 година, а двете читалищата в община Брезово подават своите планове през 2023 година, като и двата плана касаят закупуване на фолклорни костюми, нужни за потребностите на самодейците им.

НЧ „ Отец Паисий 1876 – гр. Брезово “ кандидатства за закупуване на общо 38 бр. тракийски фолклорни костюма, които ще допринесат за най-пълното и достоверно показване на локалните фолклорни традиции от дребните и огромни самодейци. Идеята на плана е ориентирана към съхраняването и развиването на локалното културно завещание, запазване на локалния фолклор, на културните полезности и взаимоотношения сред поколенията, възпитаването на родолюбието, и запазване духа на локалните обичаи и традиции. Проектът е утвърден и договориран, следва неговото осъществяване и финансиране.

НЧ се пробва да възроди и запази локалният фолклор, както и да утвърди културните взаимоотношения сред поколенията, посредством закупуването на тракийски фолклорни носии за самодейната певческа група към Читалището. Кандидатът ще обезпечи 17 бр. нови тракийски носии за своите самодейци.

Екипът на Местната инициативна група им желае сполучливо осъществяване на плановете и доста креативен изяви на самодейните групи с новите фолклорни костюми.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР