Пробвайте я още днес Много проста подготовка и толкова разкошен

...
Пробвайте я още днес Много проста подготовка и толкова разкошен
Коментари Харесай

Супер сочна шоколадова торта без сиропиране: Проста подготовка, а толкова разкошен резултат!

Пробвайте я още през днешния ден

Много елементарна подготовка и толкоз луксозен резултат! Можете да приготвите тази торта за рождени дни и други празнични тържества, само че защото е елементарна и не е доста скъпа, можете да я вършиме всяка седмица. Ето какво ви би трябвало за Сочната шоколадова торта:

Необходими артикули: (за форма 36х20 см)
2 яйца
150 г захар
100 мл растително масло
200 мл прясно мляко
около 250 г брашно
60 г какао на прахуляк
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 чаена лъжичка сок от лимон + 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
За крема:
250 г кондензирано мляко
170 г несолено масло. 
За глазурата:
100 г черен шоколад с лешници
60 мл гореща сладкарска сметана

Начин на подготвяне:
В по-дълбока купа се счупват две яйца и се прибавят 150 г захар. Разбийте добре съставките с миксер, до момента в който захарта се разтопи и сместа изсветлее и се сгъсти, което лишава към 7-10 минути.

Добавете 100 мл олио и 200 мл мляко към гъсто разрушените яйца, след което разбийте още няколко минути, с цел да се изравнят съставките. В обособена купа пресейте брашното (260 г), какаото на прахуляк (60 г) и пакетчето бакпулвер (10 г) през цедилка.

Смесете отмерено сухите съставки, след което ги прибавете към течните.

Разбъркайте с бъркалка, до момента в който изчезнат всички бучки и се получи гладка и хомогенна примес. За да стане тестото още по-гъсто, прибавете задействана сода бикарбонат с малко лимонен сок (половин чаена лъжичка сода бикарбонат с една чаена лъжичка киселина).

Разбъркайте още веднъж и изсипете получената примес във форма с размери 36х20 см, постлана с хартия за печене изпод и в профил, разпределете отмерено, заравнете и разклатете формата няколко пъти, с цел да отстраните въздушните мехурчета.

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към половин час. Изпеченият блат е много мек и гальовен. Оставете да изстине, след което го извадете от формата и го разрежете на половина, с цел да получите две кори.

Също по този начин отрежете краищата, с цел да получите еднакъв блат. Натрошете изрезките, по-късно ще ги употребявате за декорация на тортата.

Пригответе крема:

В обособена купа сложете 250 мл кондензирано мляко и 170 г меко масло на стайна температура.

Разбийте до приемане на гъст и внимателен бял крем. Намажете едната кора с този маслен крем (оставете малко за стените), по-късно покрийте от горната страна с другата кора и намажете цялата торта от четирите страни. Залепете трохите от отрязаните краища на пандишпановия блат.

След това разтопете шоколада и прибавете горещата сметана (не би трябвало да се сварява!) и бъркайте до приемане на фина глазура. Залейте с нея тортата от горната страна и я оставете в ледник да се охлади най-малко за час.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР