Привлеченият в “Лудогорец” за главен мениджър Пауло Аутуори стана треньор

...
Привлеченият в “Лудогорец” за главен мениджър Пауло Аутуори стана треньор
Коментари Харесай

Взет за главен мениджър стана треньор на “Лудогорец”

Привлеченият в “Лудогорец” за основен управител Пауло Аутуори стана треньор на тима. Това се случи единствено няколко часа откакто се разбра, че стартира работа в Разград. Досегашният ментор Димитър Димитров, извел отбора до седма поредна шампионска купа, не хареса концепцията да дели спортно-техническата власт в клуба и хвърли оставка.

“С него си потегля и целия му екип – разкри Ангел Петричев, изпълнителният шеф на разградския клуб. – На Димитър Димитров му беше препоръчано да остане. Но след извършените кавалерски диалози, той пожела да напусне.”

Така се стигна до предаването на цялата власт на Аутуори. Той бе публично показан като новия треньор на българския първенец. Договорът му е за две години.

“За мен е огромна чест да съм част от този упорит план – сподели 61-годишният експерт. – Моята цел е тимът да израства всеки ден от ден на ден и повече и да реализираме огромни триумфи. Най-важното е клубът да резервира своята еднаквост като ние сме подготвени за всевъзможни разновидности за надграждането на тима. “

Аутуори е доста огромно име в родината си. Водил е всички локални грандове. Печелил е купата в Бразилия с “Ботафого”, а също така има две щатски първи места на страната. С “Крузейро” през 1997 година и с “Атлетико” (Паранаензе) през 2016-а.

Прави усещане, че Аутуори не се задържа на никое място за повече от година-две, като се изключи старта на кариерата му. Най-дългият му престой на едно място е в „ Португеза “ – четири сезона (1975-1979).

Освен в Бразилия, той е работил още в Португалия за „ Бенфика “, в Япония и ОАЕ. Бил също и народен селекционер на Перу и Катар.

Минути откакто бе показан от 7-кратния първенец на България, авторитетни медии, като “Евроспорт ”, “Ройтерс ”, “Абола ”, “О жого ” и “Глобо ” незабавно отразиха новината.
Световната преса не пропусна да означи и назначението в „ Лудогорец “ на испанския кондиционен треньор Иван Диас, който идва от „ Атлетико “ (Мадрид).

Снимка: БУЛФОТО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР