Притежаваната от Красимир Георгиев бивша чалготека Син Сити е подпалвана

...
Притежаваната от Красимир Георгиев бивша чалготека Син Сити е подпалвана
Коментари Харесай

Огнен ад! Туристи горят като на клада в хотел "Централ"! Собственикът е рецидивист в пожарите

Притежаваната от Красимир Георгиев някогашна чалготека " Син Сити " е подпалвана два пъти от " клошари ", сочи статистиката. Неофициално от посолството на Израел споделиха, че вършат лично следствие.

Пламналият при повече от странни условия хотел " Централ " в столицата, където трагично почина задгранична гостенка, а други шестима туристи пострадаха съществено, е следващата изгоряла постройка, стопанисвана от митичния предприемач Красимир Георгиев.

На 9 ноември м.г. огнените езици погълнаха за повторно емблематичния клуб " Син Сити ", върху който притежателят й Георгиев се гласял да строи кичозен затворен комплекс. През 2017 година постройката със статут " монумент на културата " още веднъж бе опожарена, а виновността комфортно се трансферира на " клошари ". Прийом, употребен постоянно от притежателите на архитектурни монументи, решили да получат право на градеж. Оперативни служащи, поискали анонимност споделиха, че подпалваческите " произшествия " са запазена марка в обектите на Георгиев и не без съображение подозират предумисъл.

Изгорелият хотел " Централ " се ръководи от сдружението " Централ 52 ", което с изключение на едноименната постройка на бул. " Христо Ботев " 52, стопанисва и хотел " Форум " на бул. " Цар Борис III " в София. Компанията е благосъстоятелност на родения в Плевен Красимир Георгиев, апетитен за основна фигура в множеството далавери с общински терени в столицата и непосредствен до различен не по-малко противоречив бизнесмен с политически уклон, Орлин Алексиев, именуван до скроро " същинският кмет на София ".

Името на Георгиев попада под светлината на прожекторите неведнъж около някогашната чалготека " Син Сити ", ситуирана на пл. " Възраждане ", в непосредствена непосредственост до хотел " Централ " и до еврейския дом на организацията " Шалом ". Най-вероятно по тази линия хотелиерът е договорил мощни групи от жители на страната Израел да отсядат в пламналия " Централ ". Според информация на Министерство на вътрешните работи, част от обгазените при последния пожар също са израелци, което е обострило вниманието на посолството и по непотвърдена информация амбасадата е изискала частно следствие на случая, зародил сякаш от незагасена цигара и зарядно за телефон.

Градски митове свързват притежателя на хотел " Централ " с така наречен генералско-ченгеджийски кръг, както и с лобито на Антоан Николов, с помощта на който той завоюва позиции в София надалеч преди звездата на Бойко Борисов да изгрее. Факт е, че още през далечната 2002 година, постройката на " Син Сити " е била подготвяна за " приватизация " особено за Красимир Георгиев и тогавашната администрация услужливо анулира статута й на " Паметник на културата с национално значение ", с цел да може " нашето момче " да се разпорежда свободно с нея.

Георгиев е в доста тесни, другарски връзки с етрополския цигарен предприемач и ексдепутат Емил Димитров (Емо Ротманса), дружно с който през 2012 година учредяват сдружението " ЦСКА-Възраждане ", основано с цел да " избавя ЦСКА от Гърнетата " (които по това време притежаваха тима и бяха посочени като виновници за финансовия му колапс). Там Георгиев влиза тъкмо посредством компанията си " Централ 52 " и става съучастник с близкия до Цветан Цветанов хасковски винар (притежател на " Терра Тангра " ) Емил Зайчев, както и с Васил Божков. През 2016 година " ЦСКА-Възраждане ", отпред с Христо Стоичков, започва договаряния по закупуването на ЦСКА с желание да оздравят клуба, само че везните натежават в интерес на Гриша Ганчев. След неуспеха Божков даже излиза с " отворено писмо " към почитателите, и дружно с Емил Димитров (Ротманса) основават втородивизионния тим ЦСКА.

Политиката също не е непозната на Георгиев, който по неведоми пътища е номиниран на второ място в кандидат-депутатската листа на Вътрешна македонска революционна организация в 23-ти МИР-София на парламентарните избори през май 2013 година

В светлината на тези условия не е чудно, че получава общински терен в жк Лагера, който трансформира в паркинг на купения (или по-точно - приватизиран) от него хотел " Форум " в столицата. Придобиването на някогашния хотел Славия, в този момент хотел " Форум ", е не по-малко скандално и ощетяващо общинската хазна. Според Георги Кадиев, обектът е продаден за нищожната сума от 1.3 млн. лева при съществуване на оценка за 4.1 млн. лева Кадиев прецизира, че действието се прави с решение на Столичния общински съвет от 16 май 2013, „ маскирано " под наименованието „ процедура по реда на член 15, ал.3 и ал.5 от Закона за устройство на територията и член 36, ал.1, т. 2 от Закона за общинската благосъстоятелност ". Зад това се крие скандално прекачване на 1470 кв. м. обществена общинска благосъстоятелност (част от която е планувана за озеленяване), в частна общинска благосъстоятелност, което разрешава нейната продажба. Освен това се продават други 4195 кв.м. общинска благосъстоятелност и се дава позволение за надграждане на 2 етажа над хотела и 3 етажа над ресторанта към него, както и за градеж на нова постройка с повърхност 572 м2 и обособяване на 864 м2. Цената на всичко това съгласно отчета на кмета на регион „ Красно село " до СОС от 12 юли 2012 е 1 млн. лева, до момента в който на 6 юли 2012г. " СофИнвест " прави оценка цената на продажбата на 4,1 млн. лева Тази оценка в никакъв случай не е докладвана на СОС, акцентира Кадиев, наблягайки, че станалото е неприемливо ощетяване на общината с 3 млн. лева В последна сметка с решение на СОС от 16.05.2013г. парцелът е продаден на „ КГ Красимир Георгиев " ЕООД за 1,3 млн. лева, а не за цената от първата оценка на общинското дружество " Софинвест ", която е с съвсем 3 милиона лв. по-висока.

Но далаверата бледнее пред друга мегасделка на Георгиев с страната. На 18 ноември 2018 година държавното управление купува от него за потребностите на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) новопостроена постройка, наречена " Офис парк Централ ", на ул. " Козлодуй " 4 (в непосредственост до Сточна гара). Стойността на договорката е 25,4 млн.лв, плюс още 2,85 млн.лв. за спомагателни преустройства. Медиите тогава дефинират договорката за меко казано неизгодна и даже я назовават " държавен чек ". Брокери също не виждат пазарна логичност, защото цена от 1200-1300 евро на квадрат в тази част на София е голословно висока. Любопитното е, че принципал на ДКСИ и основател на договорката е Красимир Каракачанов, който преди 7 години урежда адаша си Георгиев с кандидат-депутатско място. " Офис-парк Централ " е с чиста повърхност 7000 кв.м и РЗП от 11 хил.кв.м., в цената от 25 410 926 лева е включено и ДДС-то. Сделката е подписана с посредничеството на компанията за ръководство на офис парцели MBL.

Източник:
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР