Прищина твърди, че това е лъжаГренада оттегли своето решение за

...
Прищина твърди, че това е лъжаГренада оттегли своето решение за
Коментари Харесай

Дачич: Гренада оттегли своето решение за признаване на независимостта на Косово

Прищина твърди, че това е неистина

Гренада отдръпна своето решение за признание на независимостта на Косово, заяви през днешния ден първият вицепремиер на Сърбия и министър на външните работи Ивица Дачич, представен от организация ТАСС.

" Гренада стана деветата страна, която анулира всички предходни решения по отношение на статута на Косово, т.е. признаването на Косово за самостоятелна страна ", съобщи Дачич, представен от организация ТАНЮГ.

По думите му е получена нота от Гренада, в която се оповестява, че след обширни изследвания държавното управление на страната счита, че най-голямо значение има поддръжката за бъдещия статут на Косово, който ще бъде координиран посредством договаряния сред Белград и Прищина, предава Българска телеграфна агенция.

Гренада е дребна островна страна в югоизточно Карибско море.

Според министерството на външните работи на Косово обаче това е следващата неистина на сръбските политици, оповестява кореспондентът на организация МИА в Прищина.

Фатмир Хаджоли, политически консултант на косовския министър на външните работи Беджет Пацоли, съобщи за в. " Газета експрес ", че това е още една от поредицата неистини и е резултат от рецесията, в която се намират сръбските политици. Друг консултант на ръководителя на косовската дипломация - Йетлир Зиберай, съобщи, че Косово има дипломатически връзки с Гренада и назова новината, обявена от Ивица Дачич, " сапунен мехур ".

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година В момента, съгласно версията на Сърбия, независимостта на Косово е приета от 104 страни, а съгласно Косово - от 117.

Косово не е прието за самостоятелна страна от над 60 страни по света, измежду които Русия, Китай, Индия, Израел, Гърция и Испания, отбелязва ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР