Природна аптекаНе се препоръчва при синдром на раздразнените черваИзследователи са

...
Природна аптекаНе се препоръчва при синдром на раздразнените черваИзследователи са
Коментари Харесай

Чесънът удължава живота

Природна аптека
Не се предлага при синдром на раздразнените вътрешности

Изследователи са разкрили, че екстрактът от чесън може да помогне за понижаване на систематичното инфектиране и възобновяване на естествените равнища на белите кръвни кафези. Съдържащият се в чесъна алицин оказва помощ за обезвреждане на свободните радикали и подкрепя имунитета. Чесънът може също да понижи общия и LDL („ неприятния “) холестерол, кръвното налягане, изключително при хора с метаболитен синдром, и да предотврати образуването на кръвни съсиреци.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да консумирате 100 мг/кг телесно тегло недопечен чесън два пъти дневно в продължение на четири седмици. В допълнение, чесънът е в положение да контролира равнищата на кръвната захар, изключително при хора с диабет, и по този метод да понижи равнището на гликирания хемоглобин.

Въпреки потребните си свойства, чесънът може да аргументи газове и отичане на корема при хора със синдром на раздразнените вътрешности. Все отново от изгода е наличието в него на многообразие от пребиотици, които подхранват потребните бактерии в червата, както и на антиоксиданти, които поддържат хубавичко мозъчна функционалност при възрастни хора. Има и доказателства, че чесънът удължава човешкия живот. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР