Припомняме, че вчера се удариха пътнически самолет на Japan Airlines

...
Припомняме, че вчера се удариха пътнически самолет на Japan Airlines
Коментари Харесай

Разследват инцидента с горящия пътнически самолет в Япония. Чия е...

Припомняме, че през вчерашния ден се удариха пътнически аероплан на Japan Airlines и летателен уред на японската брегова защита, който трябваше да достави храна в региона на тежкото земетресение, блъснало централната част на страната. Петимата души от екипажа на самолета на японската брегова защита починаха. На борда на пътническия аероплан имаше близо 400 души - пасажери и екипаж, които бяха евакуирани сполучливо. Съобщи се единствено за леко потърпевши. 

Самолетът кацна зрелищно на летище Ханеда в Токио, а фрагментите на горящия железен летателен уред бързо обиколиха обществените мрежи.

Разследването на случая ще се управлява от Японския съвет за сигурност на превоза. Самолетът е издигнат във Франция, а моторите са създадени във Англия. Затова в следствието ще вземат участие и чиновници на агенци в тези две страни. 

Експертите се въздържат от оценки. По думите им към момента е прекомерно рано да се уточни каква тъкмо е повода за случая. Повечето от тези случаи са резултат от композиция от фактори. Очаква се следователите да проучат какви указания са били дадени от контролните кули на двата самолета, обещано ли е неверно преимущество. Ще се ревизират и самолетните и летищните системи. Една от първите задания ще бъде да се възстановят записващите черни кутии с данни за полета и гласови записи от пилотската кабина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР