Приоритет на приоритетите е здравето на българските деца. Служебното правителство

...
Приоритет на приоритетите е здравето на българските деца. Служебното правителство
Коментари Харесай

Главчев обеща 1.3 млн. лв. на Педиатрията за ремонт и нов асансьор

Приоритет на целите е здравето на българските деца . Служебното държавно управление ще извърши в целокупност поетия ангажимент за застраховане на неотложните потребности на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев, оповестяват от държавната пресслужба.

Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лева за наложителен ремонт на интензивното поделение и създаване на нов асансьор за потребностите на пациентите и личния състав . Главчев добави и че болничното заведение ще бъде оборудвана с нужните й нови скенер и рентген.

Служебният министър председател се срещна с ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко и изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " доктор Благомир Здравков. Срещата се състоя часове преди да стартира брифинга на Обществения съвет за НДБ и то след абсурда от предходната седмица с даването на позволение за създаване на частна болница. В срещата участваха още министъра на финансите Людмила Петкова и здравния министър Галя Кондева.

Главчев увери, че до края на месец май ще стартира събарянето на старите здания, намиращи се на терена на бъдещата Националната детска болница.

Министър Кондева означи, че към този момент е завършило делото по обжалването на публичната поръчка и има определен реализатор за събарянето на постройките. Предстои Европейската капиталова банка (ЕИБ) да избере реализатор във връзка с техническия план на лечебното заведение. В края на месец май ще се състои среща с представители на Европейска инвестиционна банка, на която ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет, добави тя.

" Изграждането на Национална детска болница е главен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко допустимо да ускорим процесите там, където това зависи от нас ", уточни министърът на опазването на здравето.

Припомняме, че пред седмица служебният кабинет даде зелена светлина за построяването на. Държавният глава, като означи, че здравеопазването  би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес.  Няколко дни по-късно за градежа на частна детска болница. Димитър Главчев уточни, че по проблема с частната детска болница.
 Депутатите одобриха плана на решение за създаване на Националната детска болница
Депутатите одобриха плана на решение за създаване на Националната детска болница

Народните представители гласоподаваха със 166 гласа " за ", като нямаше нито един глас " срещу " или " въздържал се "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР