Принципното решение е първата стъпка към разполагането на централите и

...
Принципното решение е първата стъпка към разполагането на централите и
Коментари Харесай

Полша ще строи ядрени електроцентрали с реактори на Rolls-Royce

Принципното решение е първата стъпка към разполагането на централите и към този момент има повърждението от четирите най-важни полски инстанции - министерството на държавните активи, Полската организация за вътрешна сигурност, основната геоложка работа на страната и министерството на климата и околната среда. Принципното решение на ведомстваа е, че „ инвестицията ще има позитивно влияние ”, написа Euronews.

Решението разрешава на Rolls-Royce да продължи комерсиалните и механически диалози за разполагането на своите електроцентрали SMR в Полша. С потенциала им от 470Mwe, всеки един реактор може да зарежда един милион семейства за повече от 60 години с нисковъглеродна сила.

Алън Уудс, шеф по тактиката и бизнес развиването на Rolls-Royce SMR, сподели: „ Това е извънредно позитивна стъпка напред за Rolls-Royce SMR и ние сме щастливи да забележим двама от нашите близки сътрудници да си сътрудничат в напъните да дават нашата технология ”.

Според Rolls-Royce, цената на един реактор, в това число с монтирането му, ще бъде сред Щатски долар 2.5 и Щатски долар 3.2 милиарда,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР