Прилагането на закон срещу ЛГБТ+, приет от парламента на Гана,

...
Прилагането на закон срещу ЛГБТ+, приет от парламента на Гана,
Коментари Харесай

Законът против ЛГБТ+ излага на риск финансирането на Гана от МВФ и Световната банка, предупреждава финансовото министерство

Прилагането на закон против ЛГБТ+, признат от Народното събрание на Гана, може да дерайлира финансирането на западноафриканската страна от многостранни институции, в това число Световната банка и МВФ, предизвести финансовото министерство.

Гана, която се пробва да се възвърне от най-тежката си икономическа рецесия от едно потомство, може да загуби 3,8 милиарда $ от финансиране от Световната банка през идващите пет до шест години, в случай че президентът Нана Акуфо- Адо подписва законопроекта, съгласно записка на финансовото министерство, забелязана от Financial Times.

Това евентуално включва незабавна загуба от 600 милиона $ в бюджетна поддръжка за 2024 година и 250 милиона $ в обособен ангажимент на Световната банка, сподели министерството.

„ Това ще се отрази отрицателно] Валутните запаси на Гана и стабилността на обменния курс, защото тези входящи потоци се чака да поддържат аварийна позиция на страната “, се споделя в бележката.

Оттеглянето на поддръжката на Световнат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР