Приключи рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково –

...
Приключи рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково –
Коментари Харесай

Скоро пускат движението по изцяло ремонтирания път между Каблешково и Межден

Приключи рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково – Межден в област Силистра .

Третокласният път е най-пряката връзка сред общинските центрове Дулово и Тервел , свързва областите Силистра и Добрич . Той също по този начин обезпечава и достъпа на близките обитаеми места до път I-7 Силистра – Шумен, по който минава директното придвижване сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Силистра – Кълъраш “ и Автомагистрала „ Хемус “.

Предстои Агенция „ Пътна инфраструктура “ да внесе документите в Дирекция за народен строителен надзор /ДНСК/ за назначението на държавна приемателна комисия за издаването на Акт 16 и разрешението за прилагане .

Ремонтираният сектор стартира при границата със прилежащата област Добрич /при 11-ти км/, минава през село Межден и приключва на 50 м от кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен /при км 20+564/. Отсечката е с нова структура на местата с незадоволителна носимоспособност, нова асфалтова настилка, възобновени са банкетите и откосите .

Подобрено е отводняването като съществуващите водостоци и отводнителни окопи са почистени, само че са построени и нови. Ремонтиран е и 9-метров мост , преминаващ над дере при 11-ти км. Монтирани са пътни знаци, мантинели и е положена хоризонтална маркировка . В село Межден е построена колекторна система , сменен е водопроводът, построени са нови тротоари, бетонови бордюри, завършени са зелени площи, построени са рампи пред гаражни входове , обособени са джобове за контейнери за битови боклуци. За хората в неравностойно състояние са завършени рампи за по-лесно напредване в обитаемоте места .

Обновяването на третокласния път обезпечава п о-бърз и комфортен достъп на жителите от общините Дулово и Тервел и района до административни, здравни и просветителни услуги. Скъсява се времето за път и се усъвършенства пътната сигурност .

Строително-монтажните работи са изпълнени за период от 10 месеца от „ Автомагистрали – Черно море “ АД . Договорът е на стойност 6 481 649,88 лева . с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от Обединение „ СНИК ТРИ Европейски Съюз “, с участници: „ СНИК “ ЕООД и „ ТРИ Европейски Съюз “ ЕООД. Техният контракт е за 102 000 лева . с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ Инжконсултпроект “ ООД и е за 242 лева с Данък добавена стойност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР