Причината за трагедията все още не са установени.Френски спасители откриха

...
Причината за трагедията все още не са установени.Френски спасители откриха
Коментари Харесай

Шампионката по ски алпинизъм загина в планината

Причината за нещастието към момента не са открити.

Френски спасители откриха телата на две дами на един от скатовете на Монблан наоколо до община Шамони. Регионалният вестник Le Dauphiné заяви, че една от починалите е 26-годишната международна шампионка по ски алпинизъм Адел Милоз.

По предварителна информация дамата се е изкачвала по общоприетия маршрут до връх Пен (Peigne), който се счита за типичен и не изключително рисков, като е била придружавана от инструктора си. Сигналът за паника е подаден от туристи, които са се изкачили до върха в петък следобяд. Наложило се е спасителите да ги изтеглят, защото поради преживения психически потрес те не били в положение да слязат независимо. Започнало е следствие, предава Гонг. 

Адел Милоз завоюва две победи на Световното състезание по ски-алпинизъм през 2017 година в спринта и самостоятелната конкуренция, завоюва спринта на Европейското състезание през 2018 година и беше трикратна златна медалистка на шампионата на Франция през същата година. На 15 август родената в Савоя млада жена трябваше да постави изпит за планински лидер в Националното учебно заведение по ски и алпинизъм (ENSA) в Шамони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР