При Възраждане има следния проблем - че това, което не

...
При Възраждане има следния проблем - че това, което не
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Стига сме си губили времето с Газпром, опасявам се, че много хора работят за завоя на служебния кабинет към Москва

" При " Възраждане " има следния проблем - че това, което не са чели, е скришен проект. А те доста неща не са прочели и са им загадка в Европа. Част от проекта на Москва беше да сътвори боязън измежду европейците, в това число във връзка с еврото ". Това съобщи кандидат-депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров пред Нова нюз. 

" Искаме народна власт, с цел да има право всеки на позиция, само че е значимо кой защо се бори. От " Възраждане " стана ясно, че желаят овакантяване на Европейски Съюз и на НАТО и нещо като възобновяване на Съветския съюз. Аз най-малко по този начин ги разбирам, като ги проследявам. Не бих го предложил и на най-големия си зложелател. Евроизацията води до повече вложения и сигурност. Имайте поради, че светът се промени. Инвеститорите, с цел да си рискуват парите, търсят оптималната сигурност. Т.е., като си въвел еврото, си по-сигурен от тези, които не са го създали ", разяснява Димитров.

" Курсът на еврото по отношение на лв. не би трябвало да се трансформира. Това е развой на диалози от двете страни. Евентуална смяна може да има след диалози с Европейската централна банка, както и с всички страни в еврозоната. Отсега ви споделям, че няма да има никакви промени в курса, изрично няма да се случи ", сподели още Мартин Димитров. 

" България е голям производител на ток и изнасяме 25%. За какви режими и за какви нелепости, с опрощение, ми приказват някакви хора по тази тематика? България е толкоз дребен потребител на газ, че при минимални старания, които могат да бъдат положени, няма да имаме проблем с доставките. Проблемът е в цената, само че тя може да бъде ръководена при съответни ограничения. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " потеглиха да договарят с " Газпром ". Резултатът е 20 изгубени дни, в които не стана ясно кой договаря, само че стана ясно, че не им дават отговор. Москва преднамерено подвигна цената на газа, а в този момент просто протакат и бавят. Истината е, че в случай че не си предизвикаме газова рецесия, няма по какъв начин да ни се случи. Чирен е цялостен на 70%. Към края на октомври ще бъде напълнен към 80%, което е напълно действително. България няма да остане единствено на Чирен, а ще употребява азерски газ, който е в пъти по-евтин от съветския. Защо служебният кабинет загуби 20 дни в договаряния с Москва и се отхвърли от шестте танкера, в случай, че гръцкият министър председател ни сподели: " елате, имаме слотове, ще ви дадем ". Другият проблем е, че месеците септември и октомври са доста значими, тъй като тогава се договаря газ за цялата зима. Редовен кабинет, живот и здраве, може да има при започване на ноември. Т.е., служебният кабинет ще ръководи в доста значими времена. Тезата на Гуцанов от Българска социалистическа партия, която е и на ГЕРБ и " Възраждане ", както и на служебния кабинет, е договаряния с Москва. Няма по какъв начин да стане и не работи. Бих им споделил - спрете, не работи, не успяхте. Спрете да ни губите времето с " Газпром ". Това не е пътят, тъй като в Европа се търсят други възможности. Опасявам се, че доста хора работят да остане служебният кабинет през зимата със завой към Москва ", уточни Мартин Димитров. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР