При широкомащабна акция на Европол в Испания разбиха незаконна фабрика

...
При широкомащабна акция на Европол в Испания разбиха незаконна фабрика
Коментари Харесай

Българи правели нелегални цигари в Испания

При широкомащабна акция на Европол в Испания разрушиха противозаконна фабрика за произвеждане на цигари.

В рамките на подхванатата на 5 декември т.г. профилирана полицейска интервенция на територията на Гранада, Испания, са арестувани 18 членове на незаконна група, занимавала се с незаконно произвеждане на тютюневи произведения. Откритата незаконна фабрика е била в работен режим. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Операцията е осъществена от испанската Гвардия сивил, с поддръжката на профилираните служби на Украйна, Молдова, България, Румъния и Гърция. Оперативният продан на информация и анализът са координирани от Европол. Експерти на правоприлагащата организация на Европейски Съюз са били изпратени на място и в деня на интервенцията, в действително време, са осигурявали осъществяването на инспекции на данните.

Според събраните до този миг данни, проведената незаконна група е вложил близо 3 милиона евро за построяването и оборудването на противозаконна фабрика за тютюн. В нея са работили жители, най-вече от Украйна и България, които живеели в общежития и принудени да работят повече от 12 часа всеки ден в извънредно нездравословна работна среда. Престъпната група е основали даже свои лични марка цигари.

В хода на интервенцията са осъществени претърсвания на осем адреса в Гранада и Малага, конфискувани са 10 тона тютюневи листа, 4 тона ситно нарязан тютюн, 4.5 милиона цигари, машини, филтри, хартия и лепило.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР