При сервиране във всяка порция се поставя от всички продукти

...
При сервиране във всяка порция се поставя от всички продукти
Коментари Харесай

Новогодишна капама със сарми и месо

При сервиране във всяка порция се слага от всички артикули на богатата капама, може да се сервира с картофено пюре или друга гарнитура по избор.

Необходими Продукти

● свинско месо - 2 кг
● пържоли - 8 бр. от свински врат
● пилешки бутчета - 4 бр. огромни ( горен и долен)
● сурова наденица - 2 части

марината за месото


● чесън - 2 скилидки
● соев сос - 3 с.л.
● черен пипер - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.
● сол - на усет
● олио - 2 с.л.
● сминдух - към 20 зърна

за сaрмите


● кисело зеле - 1 глава огромна
● кайма - 1 кг примес
● ориз - 2 ч.ч.
● праз - 2 стръка
● лук - 2 глави
● моркови - 1 бр. огромен
● доматено пюре - 2 с.л.
● червен пипер - 1 с.л.
● черен пипер - на усет
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Измийте и подсушете месата. В огромна купа пригответе маринатата – прибавете олиото, соевия сос, нарязаните на ситно скилидки чесън, черния и червен пипер и сол на усет, разбъркайте.

Прибавете подсушените меса и разбъркайте доста добре. Покрийте купата със стреч фолио и поставете в ледник, до момента в който приготвите сармите и започнете да редите капамата.

За сармите в тенджера запържете ситно нарязаните праз и лук дружно с настъргания морков. Прибавете каймата и бъркате, до момента в който се раздроби на гранули и промени цвета си. Добавете авансово измития и прецеден ориз, разбъркайте добре. В края прибавете доматеното пюре, аления и черен пипер на усет и още веднъж разбъркайте до еднородна примес.

Изрежете листа от киселото зеле и оформете сармички, като поставяте по 1 цялостна с.л. от сместа.

В тава с похлупак, намазана с олио, подредете сармите една до друга, на 1, 2, 3 реда, според от това какъв брой ви е огромна тавата. Поръсете от горната страна със зърната от смундух и налейте 2 ч.ч. зелев сок и 2 ч.ч. вода. Отгоре покрийте сърмите с маринованото месо и затворете капака на тавата.

Поставете тавата в авансово нагрята на 200 °C фурна и печете за 30 минути. Намалете градусите на 150 и допичате специфичната капама до подготвеност за към 2 часа общо.

При сервиране във всяка порция се слага от всички артикули на новогодишната капама със сарми и месо, може да се сервира с картофено пюре или друга гарнитура по избор.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР